Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam zamiar kupic felgi z duzym rantem od e 39 8,5"/17" 245/45 opony strasznie mi sie podobaja i tu mam kilka pytan :

1. czy te felgi bd wystawac poza nadkola ? (czy beda pasowac do e36)

2. czy mozna je zalozyc z tymi gumami czy poprostu te gumy bd za szerokie ?

niestety wiecej info jak na ten momen nie mam ale to takie podstawowe mysle pytania jak na ta chwile moze juz ktos tak eksperymentowal ...

oto one:

http://i44.tinypic.com/far4v7.jpg

Opublikowano

ta opona na pewno nie wejdzie

optymalnie daj 215/40 i będzie się dobrze trzymało, wygladało i będzie całkiem komfortowo

wogóle do tak wąskiej felgi są to za szerokie gumy

jak chcesz 245 w e36 to tylko na tyle i felga 9-10 cali + przynajmniej zaginanie rantów lub wypychanie błotników (zależy od et felgi)

aha no i profil 245/35

Opublikowano
e39 w standardzie ma et 20. Ja mam w swoim e36 felgi od e39, styling 32, 8x17 cali, et20. Oponki to 215/45 przód i 225/45 tył i pasuje wszystko idealnie i zaje... wygląda. Zawiecha m-technic, z tyłu lekki negatyw. Bez klepanych rantów. Btw felgi te mam na sprzedaż. Jak już napisałem tego posta, to zrobię sobie przy okazji ogłoszenie :D
Opublikowano

Przód et20, 8 cali i tył et26, 9 cali, zgadza się?

Wszak, jeśli mam rację to przód wejdzie do e36, sam takie mam, ale tył to nie wiem, spróbuj założyć jeśli masz taką możliwość i zobacz. Na przodzie mam 215/45, z tyłu 225/45, ale na 8 calowej feldze z et=20. Na 9 calową lepiej było by 235 lub 245 a najlepiej 255 wg zaleceń producenta... Więc wątpię że luzem wejdzie bez sporego negatywu i/lub ingerencji w nadkola...