Skocz do zawartości

e36 M40B16 problem z odpaleniem (pompa?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Jak w temcie, miałem problem z odpaleniem rano mojej 316, mianowicie wyszedłem sobie rano (-26 stopni) wsiadam do auta i krece raz drugi, trzeci...(nigdy na przestrzeni 4 lat nie miałem takiego problemu, nawet w te ostatnie mrozy gdzie było -30) i nic, dopiero po kilku naprawde długich próbach przypomniałem sobie o charakterystycznym dzwięku jaki wydaje pompa paliwa przy przekręceniu kluczyka i go nie było. Po południu gdy słonce troche grzało i temperatura wzrosła poszedłem zapalić i zapaliło normalnie. Jest jak przedtem nie brakuje mocy normalnie przyspiesza, dodam na marginesie ze spieprzyłem sobie rozrusznik, raz łapie raz nie (chyba bendiks) tymi próbami odpalenia :mad2: , jakie są wasze opinie na ten temat
Opublikowano
Filtr wymieniałem dwa lata tamu, jednak zdziwiło mnie to że pompa jakgdyby nie podawała paliwa, jest taki dzwięk charakterystyczny który powinien być a nie słyszałem go
Filtr dawno wymieniałeś może przewody jak zimno to przebicie mają
jakie przebicie przewody mogą mieć :roll:
Opublikowano
Pompe słysze cały czas jak pracuje, ale najbardziej słyszalna jest podczas właączania zapłonu, filtr wymienie przy okazji napray rozrusznika w tygodniu (nie chce zeby sie całkiem padł) no a z przewodami to nie mam zielonego pojęcia, należało by je wymienić? nie wymieniałem prze 4 lata a poprzedni właściciel w niemczech też nie wiem kidey.
Opublikowano
kable sprawdz miernikiem, po przekręceniu kluczyka słychac wyraźnie dzwięk podającego paliwa z pompki. Jeżelinie słyszysz to zdejmij kanape(żeby ściągnac wytarczy szybkie pociągniecie za środek kanapy) możliwe że kabel zasilający zaśniedział albo jakoś się odczepił. Jeżeli nie to do wymiany koszt około 150 zł za używke