Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od razu zaznaczam, że jest to odosobniony przypadek i nie znalazłem takiego na tym forum !

Mój problem polega na tym, że silnik przerywa mi na benzynie ale tylko gdy jest rozgrzany. Zimny pracuje prawidłowo zarówno na benzynie jak i na gazie. Po przełączeniu na gaz drgania(nierównomierne) ustępują jak też po dosł. dotknięciu pedału gazu. Na wyższych obrotach jest dobrze. Wymieniałem ostatnio pompę paliwa i filtr. Wyczyściłem cały układ dolotowy z regulatorem obrotów, którego nawet podmieniłem i nic :mad2:

Paliwo ładuję często ostatnio 99 v-power(trzęsło) jak i 98 z auchan i też nic :mad2:

I co ja mam jeszcze zrobić :cry2: Pomóżcie :modlitwa:

///M3T: 545KM 671Nm

Moje zabawki ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=26716

Opublikowano

jeżeli odłączysz sądę to komp przełączy się w tryb awaryjny (tak jak by sonda była całkowicie zepsuta,ponieważ jak sonda żle działa to komp jej nie odłancza dopiero jak padnie całkowicie,) jak odłączysz to może ciut więcej palić mieć mniejszego "buta" ale będzie chodzić równo,nie musisz długo jeździc na odłączonej,trochę pojeździsz i zobaczysz jak objaw zniknie to na 100% sonda,choć ja teraz tak uważam że na 100% to sonda,

lepiej odłanczaj na zgaszonym zaoszczędzisz na paliwie :norty:

Opublikowano
Witam! Podmianka kompa nic nie dała. Podmieniłem więc przepływkę, którą wyjąłem kumplowi z auta i silnik zaczął pracować normalnie :dance: . 4 dni walki i ok. Teraz muszę kupić przepływkę. Znalazłem jedną. Pytanie o nią w innym moim poście(przepł. od M43 do M42 - czy podejdzie). Dzięki za zainteresowanie

///M3T: 545KM 671Nm

Moje zabawki ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=26716