Skocz do zawartości

E36 316i m43 dziwna praca silnika po odkreceniu wlewu oljeu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzisiaj podczas pracy silnik odkręciłem korek wlewu oleju do silnika i jak go wykręciłem to silnik zaczoł kulać (falować) to normalne zachowanie? Nie mam żadnych zastrzeżeń do pracy silnika normalnie podczas użytkowania chodzi, pali ładnie nawet w te mrozy co teraz mamy i były zawsze za pierwszym razem nawet jak czasem tydzień stał odpala na dotyk, obroty nie falują moc ma. I trochę mnie to zdziwiło że po odkręceniu zaczoł tak wariować i było czuć dmuchanie jak podłożyłem rękę. Proszę o wasze wypowiedzi i jak coś jest uszkodzone co to?
Opublikowano
Ja slyszalem ze jak tak silnik reaguje to znaczy ze silnik powoli sie "konczy" ale nie jestem mechanikiem i nie jestem pewien.
Opublikowano
nie masz się czym przejmować

Ufff... to szczęście ponieważ mam tak z każdym autkiem ze zrobię jedno to coś innego się sypnie :P Bo to dmuchanie to wydawało się dość mocne i to że zaczoł falować ale jak to jest ok to fajnie.

Opublikowano
Ja slyszalem ze jak tak silnik reaguje to znaczy ze silnik powoli sie "konczy" ale nie jestem mechanikiem i nie jestem pewien.

Silnik naprawdę chodzi jak strzała na 1.6 nie liczyłem że będzie aż tak szedł nawet na gazie bo miałem honde civic 1.5 sama benzyne to bmka lepiej idzie na gazie bez porównania. I odpala bez jak najmniejszych problemów.

Opublikowano
No jezeli inni pisza ze jest ok to tak jest. Jak wczesniej napisalem nie jestem mechanikiem. :D
Opublikowano

Bez żartów,to nie fiat 125p.To normalne zachowania,jak łapie lewe powietrze.