Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kłopot z wycieraczkami ponieważ w trybie przerywanym zatrzymują mi się w połowie szyby i dopieru w nastepnym cyklu wracają. Tak samo dzieje się jak nacisnę dźwignię wycieraczek w dół. Czasami mają tak że dziłają pare razy dobrze a potem znów zatrzymuja się. W trybie ciagłym chodzą ok. Sprawdziłem już te dwa moduły pod kanapą czy nie są może źle wpięte ale wydaje mi sie że jest wszystko wporządku(co do elektroniki i zimnych lutów to niezagladałem do modułu z przekaźnikami)

Sprawdziłem też kratke pod wycieraczkami czy czasem nie stoi tam woda ale jest sucho. Może macie jakieś pomysły co może być przyczyną bo nie chiałbym wymieniać sprawnych części?

Opublikowano
Przypadłość E34, poszukaj było pełno o uszkodzonym/niepoprawnie działającym mechanizmie wycieraczek. Stawiam na wyrobione tulejki.
Opublikowano

Jak wycieraczki działają w trybie ciągłym napięcie na silnik podawane jest cały czas.Jeśli w trybie przerywanym jest podawany impuls na silnik,on zaczyna działać i poprzez wyłącznik krańcowy samopodtrzymuje napięcie do końca cyklu wycieraczki.Jeśli zatrzymuje się w połowie cyklu to znaczy że ten styk krańcowy zamontowany w silniku jest zdechły,ale nie wiem czy w tym modelu jest do niego dostęp - czy silnik jest rozbieralny.

Jest to przypadłość wszystkich silników wycieraczek we wszystkich samochodach świata ;)