Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak znam życie to i tak pojeżdżę nim kilka latek więc im mniej bajerów tym mniej ma się co psuć . Nie jestem jakimś pasjonatem super wypasu . Auto ma jeździć sprawnie i to jest najważniejsze. Oczywiście skłamał bym mówiąc że zawadza mi wypasik... natomiast gdybym miał wybierać między autem nie wyjeżdżonym i uboższym , a wypasionym i styranym no to wybór dla mnie jest oczywisty. Odnośnie rocznika , obecnie jeżdżę e39 z 96r 520i i zrobiłem nim 160tys km w ponad 4latka . Nie mam powodów do skarg . wręcz polecił bym każdemu takie autko... i też nie jest mocno wypasione. Zmieniam bo rejon w jakim mieszkam wymaga tego . Limuzyny szkoda na moje drogi- teren wiejski i sporo kilometrów po gruntówkach.
Opublikowano
jak znam życie to i tak pojeżdżę nim kilka latek więc im mniej bajerów tym mniej ma się co psuć . Nie jestem jakimś pasjonatem super wypasu . Auto ma jeździć sprawnie i to jest najważniejsze. Oczywiście skłamał bym mówiąc że zawadza mi wypasik... natomiast gdybym miał wybierać między autem nie wyjeżdżonym i uboższym , a wypasionym i styranym no to wybór dla mnie jest oczywisty. Odnośnie rocznika , obecnie jeżdżę e39 z 96r 520i i zrobiłem nim 160tys km w ponad 4latka . Nie mam powodów do skarg . wręcz polecił bym każdemu takie autko... i też nie jest mocno wypasione. Zmieniam bo rejon w jakim mieszkam wymaga tego . Limuzyny szkoda na moje drogi- teren wiejski i sporo kilometrów po gruntówkach.

Dokladnie kolego nie liczy sie rocznik i wypas,ale w jakim stanie jest auto.

Ale sa ludzie ktozy mowia ze ich auto w srodku musi miec duzo guzikow i bajerow..

Opublikowano
Owsze zgadzam się z opinią stanu auta, ale podważam stwierdzenie o wypasie. Nie sądzę żeby w tych czasach ktoś wybecylował 40 tys zł za auto które nie ma klimy, lub nie ma elektrycznych szyb. Oczywiście nie mówimy tu o BMW X5 gdzie klima to standard, ale są przecież auta w takiej kwocie które klimy nie mają. Kolejna sprawa co to za auto jak naprzykład e60 za 40-50 czy 60 tys złotch w materiale. Uważam że w takim aucie musi być a przynajmniej powinno być bogato to nie jest fiat! No nie mówimy tu o wypadkach klijętów indywidualnych, którzy mają alergię na skórę :D Ja jak szukam to szukam zawsze stan jak najlepszy, grubo i bogato w środku. Wolę dać kilka tysi więcej i mieć to co chce.
Opublikowano
Mam znajomych co kupili E60 2.5d za dosc duza kase z 2005 r. i nie maja skory i navi,normalnie golas.szok
Opublikowano
Może po prostu nie są im potrzebne , nie każdemu służy klima . Po za tym często niektórych funkcji auta nie używasz , po prostu są... zapłaciłeś za nie . Czasem lepiej postawić na dobry stan auta , szczególnie jeżeli ktoś kupuje na dłużej.
Opublikowano
Wszyscy tak mówimy tylko jak mamy więcej gadzetów w auce to wartość takiego auta przy póżniejszej sprzedeaży rośnie. Skoro wypas nie jest ważny to po co są tematy typu rozkodowanie vin. Przecież po vin poznajemy wypas auta. Owszem są ludzie co lubią kręcić szyby kolbą to taki przykład, ale prawda jest taka, że wyposażenie jest ważne. Zawsze najważniejszy stan, ale wypas na drugim miejscu. To jak z żoną, chcemy mądrą (najważniejsze) i jak najatrakcyjniejszą. Niestety jak z samochodami nie zawsze idzie to w parze, dlatego szukamy wyjścia alternatywnego. Bez urazy z tym przykładem o żonach. Nie miałem na myśli urazić nikogo.
Opublikowano
To o żonie pytanie to było moje ale nie było do Ciebie :)
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
powiedziano mi że francuzi nie wprowadzają danych o serwisowaniu aut w system ... co jest grane , może auto było wycofane z ruchu po dzwonie i dlatego nie ma go w systemie ? W ogłoszeniu jest że bezwypadkowy...

To jest prawda że nie sprawdzisz historii w BMW sprowadzonych z Francji. To nie ma nic wspólnego z zadnym wycofaniem auta po dzwonie. Nawet jak kupisz we Francji 2-letnie idealne X5 za 200 tys zł, to też nie bedziesz mialł do niego historii serwisowej.

Dlatego auta z Włoch i Francji są popularne wśród handlarzy, bo nie dość ze tansze od aut z Niemiec, to bardzo trudno w nich sprawdzic realny przebieg.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A tu jest link do ogłoszenia: http://otomoto.pl/bmw-x5-3-0-i-230ps-mod-2001-C22998890.html . Może ktoś to oglądał , albo miał doczynienia z tym sprzedawcą.../

to auto jest opłacone? czy do opłat? Jesli do opłat, to szykuj z 5 tys zł na akcyze. Dlatego cena taka niska.

Jeśli po opłatach to sprawdź, czy nie są zrobione na cieżarówkę. Bardzo częsty chwyt handlarzy w autach typu X5 i innych terenówkach. Kupisz takie auto i potem masz problemy ze skarbówką.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...