Skocz do zawartości

zakup e34 touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżeli okaże się że szklanki do wymiany, to chyba spory koszt naprawy mnie czeka?
Opublikowano
Nie zawsze hałas to są szklanki . U mnie wszyscy stawiali na szklanki i je wymieniłem za 500zł z allegrosz i lipa dalej klepie . To do czego doszłem to stworzeń tłoka mi klepie ale już tego nie robię . 450zł kosztuje uszczelka pod głowice plus koszt sforzni i tulejek . Pozatym kupa robocizny . Werdykt w czerwcu wymieniam na m50b25 :D
Opublikowano
A co do wlewu oleju to już miałem 6 beemek i silnik od zakatowanych po żylete i po odkręceniu korka im lepszy silnik to bardziej gubił obroty . Jak nie robiło mu różnicy to sadziło na pierścieniach
Opublikowano
no wlasnie u mnie kiedys mialem słaby silnik i po odkreceniu korka gubił obroty, teram mam silnik lux i chodzi prawie tak samo, wiec nie wiem czemu u kogos tak a u innego tak...

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

Opublikowano
Po odkręceniu korka jak masz porządny silnik to obroty nie mają prawa drgnąć a jak już silnik gubi obroty to oznacza problemy z kompresją . Mogą być nie wyczuwalne podczas codziennego użytkowania i nie przeszkadza to w jeździe. Ale oznacza to tyle, że silnik swoje już dostał i upomina się o emeryturę. Taki silnik lepiej już odpuścić ( chyba , że autko kosztuje grosze i zostanie kasy na remont lub wymianę jednostki)
Opublikowano
Ale tak jak mi się wydawało to od pokrywy głowicy idzie odma do dolotu i po odkręceniu korka dostaje nią lewego wiatru . Jedyny jaki mi nie reagował to był tak przykatowany że spaliny wlewem mi sadziły jak z tłumika
Opublikowano
Silnik, który się zatrzęsie po odkręceniu korka oleju jest właśnie ok. Oznacza to nic innego, jak szczelny dolot oraz sprawne odpowietrzenie. Co innego kompresja, a co innego lewe powietrze.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

By się chyba jakaś sonda przydała na ten temat

a tak trochę od tematu , co daje filterek zamiast odmy w silnikach sportowych bo stożek mam i odseparowany od silnika i się nad takim dodatkiem zastanawiałem