Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam do wymiany przód/tył amortyzatory S704A (M sport suspension) jakiej firmy polecacie i jaki jest ich koszt. Prosiłbym również o namiar na serwis w Krakowie albo blisko KRK( nie ASO ) w którym już wymienialiście podzespoły tego typu.

Dziękuję za wszelkie informacje

Pozdrawiam

Opublikowano

bilsteiny b4 z opcją 226 wydają się rozsądne, sam na nich nie jeździłem ale ludzie sobie chwalą.

przód jakieś 380pln sztuka, tył 210pln sztuka.

http://img38.imageshack.us/img38/8832/hu9c.jpg
Opublikowano
Po jakim przebiegu amory siadły? Wiadomo, że każdy jeździ po innych drogach, ale interesuje mnie orientacyjnie, na ile wcześniej/później kończą się od standardowych.
Opublikowano

Własnie wytlumacie mi prosze jak jest z tym calym zawieszeniem. Z tego co się orientuje sa 3 rodzaje zawieszenia

- standardowe komfortowe

- sportowe

- m technik

Chciałbym sprecyzowac dokładnie które ja mam tylko ciężko mi powiedziec bo musze numery odpisac z amortyzatorow jak bedzie auto na podnośniku, zima nie sprzyja:)

Co do przebiegu 108tys (wylany jest jeden amortyzator z tylu i chyba jeden z przodu)

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz - 3 rodzaje. Najłatwiej teraz zimą to sobie sprawdzisz chyba rozkodowując VIN. Zdaje się, że na forum jest ciągle topic, gdzie można poprosić o rozkodowanie. :)

A to standardowe, to wcale nie takie super komfortowe jest w porównaniu do innych marek, no ale za to mamy "freude am fahren". :twisted:

Opublikowano

korzystam ze stronki:

gdzie po wpisaniu 5 ostatnich znaków mojego vinu pojawia sie zestawienie rysunkow i części do mojego auta, o takie rozkodowanie chodzi czy cos bardziej dokladnego??

Opublikowano

a to podobne informacje dostalem w ASO, powróciwszy do tematu zawieszenia (amortyzatory) wynika ze w samochodzie miedzy innymi:

P337A M SPORTS PACKAGE

S704A M SPORT SUSPENSION

i teraz jak kolega wspomnial ze poleca amortyzatory fm bilstein:

http://web1.carparts-cat.com/default.aspx?230=1&34=0,100011,100121&36=854&35=0&32=18967&14=19&10=B82C43D6822613D2E040A8C0143E652A018019&12=130

tylko jak poznac które sie ma :)

• 1 rok później...
Opublikowano

odgrzewam kotleta,

czy ktoś już wymieniał amorki z przodu z zawieszenia S704A??

jakie amorki kupić??

nie chciałbym żeby po wymianie przód poszedł mi do góry jak to zazwyczaj bywa, macie jakieś doświadczenia??

Opublikowano

SACHS 311 407/8 bodajże.

Są to amortyzatory dostarczane na pierwszy montaż tyle że bez znaczka BMW.

Koszt ok 550pln szt.

Zazwyczaj na zamówienie.

Dobrą cenę ma nasz forumowy kolega Gorik79.

W równie dobrej cenie znajdziesz u niego inne części oraz oleje do BMW :cool2:

Opublikowano
SACHS 311 407/8 bodajże.

Są to amortyzatory dostarczane na pierwszy montaż tyle że bez znaczka BMW.

tyle to ja wiem, interesuje mnie czy jest ktoś kto wymieniał amorki przód S704A i czy po wymianie przód nie poszedł do góry,

walcząc o każdy centymetr nie mogę sobie pozwolić na uniesienie przodu, wolę już dołożyć do gwinta

Opublikowano
Czy ktos ma u siebie B6, B8 czy tez Sachs Performance? Chodzi mi o to, jak sie auto na takich amorach sprawuje.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.