Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem nowym szczesliwym posiadaczem E30 1.8 i mam taki problem auto strasznie dziwnie sie zachowuje na jałowym biegu schodzi mi na 500 obrotow.ale tylko czasami i trwa to dluzszy czas potem wszystko wraca do normy.jest to niezalezne od temp silnika swiece wszystkie sa nowe przewody sprawne bo sprawdzalem.moze mial ktos takie objawy u siebie i wie jak sobie z tym poradzic.dodam jeszcze ze do ok 2800 - 3000 obrotow idzie tak jakby niemial sily a potem czyli pow 3000 zbieera sie normalnie.i tak jak wyzej napisalem czasem jest ok a czasem ma jakies takie dziwne przypadlosci.prosze o pomoc bo nieda sie jezdzic :(
Opublikowano

Witam!

Kolego a co ze zmianami? Jeśli zmieniłeś filtr paliwa to na myśl przychodzi mi ciśnienie pompy paliwowej -sprawdż to... :hand:

Opublikowano
dzieki chlopaki :) jak tylko znajde wolna chwile to sprawdze narazie praca praca i praca :( z tego co wiem poprzedni wlasciciel zmienial przewody paliwowe i zdemontowal dolozony (taki zwykly plastikowy jak do kaszlaka :) ) filtr paliwa,zostawil tylko orginalny,dzisiaj z rana przed praca nasmarowalem jeszcze silnik krokowy bo kumpel mechanik mi tak poradzil chyba pomoglo ale jeszcze pojezdze i jak cos to napisze co bylo albo co jest dalej.trzeba kilka km zrobic :) bynajmniej dzieki wielkie za szybka odpowiedz i pozdrawiam :)
Opublikowano

Miałem podobne problemy w E-36 i okazało się, że dużo zależało od paliwa, w szczególności jeśli chodzi o tego zamuła pomiędzy 2800-3000 obrotów. Na paliwie 95 się muli a na 98 nie, jedzie jak petarda.

POwodzenia.