Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki problem. Silniczek bez problemu odpalił jakby nigdy nic. Po przejechaniu 7 km nagle zaczal zwalniac zredukowalem na dwojke i zwalnial az stanął w miejscu. Wzialem go na pobocze probowalem odpalic i rozrusznik kręci paliwo dochodzi a nie chce odpalic ponownie. Co to moze byc ?
Opublikowano (edytowane)
Mamy teraz spore mrozy,może kiepskie paliwo i przymarzło,zrobiła się kaszka.Jak masz możliwość,zostaw autko w ciepłym pomieszczeniu i za jakiś czas spróbuj zapalać. Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano
a kurcze co do cieplego pomieszczenia to nie mam mozliwosci bo ani nie mam garazu ani nic . autko zaholowalem przed blok bo wszystkie warsztaty pozamykane
Opublikowano
kolego poluzuj wtryski i zobacz czy idzie tam paliwo, jezeli masz mozliwosc to podepnij go pod kompa i zobacz paramtery m.in. cisnienie paliwa,kat wtyrsku itd zobacz tez czy czyta obroty silnika bo moze padl ci czujnik polozenia walu
E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
dodam ze autko ogolnie stracilo w ostatnim czasie dosc dlugim lekko na mocy gdzies czytalem ze moze to byc wina wtrysków moze to przez nie ? jest to mozliwe ? bo ja sie tak nei za bardoz znam
Opublikowano
moga byc i wtryski ale ze ci tak nagle zgaslo to raczej nie podjerzewam wtyskow. Wtryski jak padaja to zreguly dzieje sie to stopniowo no chyba ze mamy doczynienia z CR ale to juz inna bajka. W pierwszej kolejnosci sprawdz czujnik polozenia walu
E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
Kurde jak byk pisze w temacie sory to się skompromitowałem dopiero... :duh:

Zdarza się.

A tak na marginesie to wracając z Katowic naliczyłem 14 rozkraczonych dieslów w tym 9 tirów.

Zawsze można na 60L ropy dolać z 5 litrów benzyny, denaturatu, DIESEL skydd Black Arrow. Dają gwarancję do -39 stopni, wlewasz 1 cm3/1000

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Kurde jak byk pisze w temacie sory to się skompromitowałem dopiero... :duh:

Zdarza się.

A tak na marginesie to wracając z Katowic naliczyłem 14 rozkraczonych dieslów w tym 9 tirów.

Zawsze można na 60L ropy dolać z 5 litrów benzyny, denaturatu, DIESEL skydd Black Arrow. Dają gwarancję do -39 stopni, wlewasz 1 cm3/1000

Kolego w żadnym wypadku niemozesz dolac benzyny ani tym bardziej dykty do diesla poniewaz to nie wypiera wody wbrew powszechnym opinioma do tego jeszcze jak jest system commoc rail bo zatrzesz zaworki we wtryskach. Najlepiej stosowac specjalne dodatki ktore wypieraja wode z paliwa to jest jedyny sposob zeby paliwo nie zamarzalo

E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
drugie autko dzisiaj bez problemu na tym paliwku odpalilo . w sumie moja beemka tez jezdzila dzien w dzien bez zarzutu do dnia wczorajszego. dzisiaj ja po poludniu zaholuje na warsztat podepna pod kompa i sie okarze co bylo :)
Opublikowano
Odebralem dzisiaj autko z warsztatu. Wymienili mi przewody paliwowe bo paliwo nie docieralo do wtrysków zrobily sie dziurki, lał mi się olej z silnika, pozakladali jakies uszczelki przy kolektorze ssącym dlatego ze mądry poprzedni wlasciciel zamiast zalozyc uszczeliki zasmarował to silikonem ktory puscil po prostu oraz wymienili przewody nadmiarowe. Dziwilem sie czemu ostatnio autko strracilo na mocy a tutaj widocznie wszystko to na to wplynelo poniewaz autko ma przyspieszenie jak nowe :)