Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś rano wyjechałem z garażu swoim bmw poczym po wyjechaniu zostawilem zeby pochodziła i sie troche zagrzała gdyż jechałem 17 km dalej

po 10 minutach zgasiłem i usłyszałem dzwiny dzwięk jak by jakiś wiatrak ter pod powoziem o blache poczym sie zatrzymal

myślałem ze moize webasto cos

auto postało na dworzu przez 20 minut po czym odpaliłem i pojechałem po 100 metrach zaczeła tracić moc obroty nie dochodziły do 2 tyś na luzie było ok leciał dzwiny niebieski dym z wydechu nawet duzo i samochód szarpał odtykał sie i znow szarpał ledwo wruciłem spowrotem pod bramke szarpanie bylo mocne jak by ktos zatykł paliwo zostawiłem go na 30 minut pod bramką poczym chciałem wjechać do garazu ale sprawdziłem i zauważyłem ze mu odeszło więc dałem mu dla pewnosci odmuła i nic sie nie dzieje co to mogło być turbo ? czy co wszystko wruciło do normy pod górke jechałem 1 biegem bo nie moglem sie wczołgać a teraz :D Moc wruciła

Pozdrawiam adadus

Przepraszam za błędy w szczególności Admina

Opublikowano

Witam,

wczoraj miałem ten sam problem co kolega dotyczący przerywania,szarpania i braku mocy w swojej buni, przyczyna ta wystąpiła po przejechaniu paru km. W moim przypadku garażuję ją pod chmurą i prawdopodobnie przyczyną było to ze mi paliwko zamarzło ;) Dolałem jej zimowego paliwa + uszlachetniacz i na dzień dzisiejszy problem ustąpił.

Opublikowano
Z tym przerywaniem miałem dokładnie to samo co Wy. Na postoju auto pali od strzała kawałek jedzie normalnie a potem zaczyna przerywać, a po przejechaniu paru km wraca do normy. Po prostu marznie paliwo w filtrze lub chłodnicy paliwa i to ona jest odpowiedzialna za ten zamęt chyba. Przez nią strumień zimnego powietrza wpada pod maskę prosto na filtr paliwa i mooocno go schładza. Chyba najrozsądniej zatkać dolot powietrza do tej chłodniczki, albo zdemontować na zimę kanał, który doprowadza tam zimne powietrze. Pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chłodnicy paliwa

Nigdy nie widziałem czegoś takiego.Jak to wygląda i gdzie się znajduje?

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Dodam ze już dziś przycholowałem swoje bmw :( do domu bo zadusila sie zgasła i amen nawet nie załapie a wczoraj bylo ok wszystko

Pozdrawiam adadus

Opublikowano
Ta chłodnica to numer 8: http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Touring/Europe/520d-M47/LHD/M/2001/june/browse/fuel_preparation_system/fuel_filter_fuel_cooling/ Wlot do tego systemu jest koło halogena (pozycja nr. 19). Za tą chłodniczką jest od razu filtr, tak że go też skutecznie chłodzi i zamraża.
Opublikowano
No właśnie... Paliwo spełnia tu rolę nagrzanego płynu, który się schładza zimnym powietrzem... Poza tym sam sobie zaprzeczyłeś Kolego tym co napisałeś
Opublikowano
kurde znow sie zaczyna mimi dolania uszlachetniacza

Pozdrawiam adadus