Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A sory zamknij centralnym wyciągnij aku zamknij klapę bagażnika i ok . Później tylko od środka aku wsadzić chyba ze ktoś ma sposób na otworzenie bagażnika bez aku...
Opublikowano

Niema zamka to kombi .

To teraz inaczej , wyjąłem dziada pozamykałem drzwi trzasnołem klapą od bagaznika i sie zatrzasnela i teraz mama pytanie czy w jakis cywilizowany sposób da sie ją otworzyc ? czy musze sie wbijac przez tylnie siedzenia ? nie wyobrażam sobie o 7:00 kiedy wszyscy wyjezdzaja do pracy wchodzic w ten sposob do bagaznika :/

Opublikowano
Jak ma turinga ton raczej nie ;/ bo u mnie na przykład kluczykiem tylko mam przednie drzwi kierowcy otwierane, w sedach chyba wszystkie mala klapę na kluczyk wiec bez problemu. A jak kolega ma kluczykiem otwierana klapę to chyba by nie zakładał tego tematu co :norty:
Opublikowano
No chyba tylko od środka wsadzisz aku. Polecę do mnie kuknę czy jest sposób na otworzenie bagażnika od środka w niektórych autach jest taka opcja :D
Opublikowano
w turasie w połowie progu załadunkowego na wysokości zamka od wewnątrz masz zaślepkę, trzeba ją otworzyć i tam jest czerwony suwak który otwiera klapę
Opublikowano
Ja mam zawsze pod maską klemry do odpalania i jak wyciągam aku i zatrzasnę tylną klapę to potem podpinam tego aku klemrami pod wyjścia + i - pod maską w komorze silnika i otwieram guziczkiem jak cywilizowany obywatel :P
Opublikowano

A może by tak ładować pod maską?

Po lewej stronie znajdziesz tam podpięcia do akumulatora. Może nie bezpośrednia ale spadek prądu przy takich grubaśnych kablach będzie niewielki.

Jeśli jest to wbrew instrukcji i wszelkiej logice to poprawcie mnie, ale skoro tam są to mogą posłużyć do czegoś innego niż palenie na kable ;).

Opublikowano
No ale kolega mieszka bod blokiem :P nie ma jak podłączyć aku na miejscu. A to tez dobry sposób z tym podłączeniem pod maska :P ale jak można bez problemowo i szybko otworzyć bagażnik od środka to po co kabinowca:P Ps. kolego ogarnij temat z otwieraniem zamka kluczykiem bo u mnie z ciekawości ledwo co się udało po mogło odmrażacz zamków i WD 40 :D
Opublikowano
w turasie w połowie progu załadunkowego na wysokości zamka od wewnątrz masz zaślepkę, trzeba ją otworzyć i tam jest czerwony suwak który otwiera klapę

TZN, za siedzeniami tylnej kanapy w bagazniku ?