Skocz do zawartości

Prosze o POMOC...............

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od jakiegos czasu jak odpalam na zimno jest ok ale po chwili jak lekko sie ruszy wskazówka grzania silnika poza niebieskie pole zaczynaja falować lekko obroty w gore w dół szczegolnie jak stoje na światlach jak wciskam pedal gazu jest ok i po jakims czasie jak juz silnik osiagnie norlmalna temperature to już silnik równo pracuje wymienialem świece wszystkie 4 szt co to może być ? Bmw e46 kombi diesel 2.0 150koni 2002 po lifcie.Możliwe że sterownik świec żarowych??
Opublikowano

zrób taki test:

jak zaczną falować obroty, wyłącz całkiem climatronic (kliknij odpowiednią ilość razy na przycisk zmniejszający nawiew aż cały panel zgaśnie) i sprawdź czy przejdzie. jeśli po tym zabiegu obroty się uspokajają, to masz do naprawy elektryczny podgrzewacz płynu chłodzącego.

Opublikowano
Mozliwe ze cos w tym jest bo jak odpalam auto to na zimnym faluje mi też dmuchawawa nawiew dmucha mocniej slabiej mocniej slabiej jak juz auto sie nagrzeje to normalnie dmucha i nic nie falluje tak jak i obroty silnika normalnie chodzą......
Opublikowano
uszko bo "jeżyk" Ci nawala i stąd ta "bujanka" dmuchawy.

chyba chodzi o silnik a nie dmuchawe

ale dmuchawa tez faluje mocniej slabiej mocniej słabiej potem jak sie nagrzeje przestajejaki koszt tego jest żeby to wymienic i kupić moze ktoś mi linka wkleic??

Opublikowano
zrób taki test:

jak zaczną falować obroty, wyłącz całkiem climatronic (kliknij odpowiednią ilość razy na przycisk zmniejszający nawiew aż cały panel zgaśnie) i sprawdź czy przejdzie. jeśli po tym zabiegu obroty się uspokajają, to masz do naprawy elektryczny podgrzewacz płynu chłodzącego.

jceel chyba miales racje zrobilem tak jak napisales wyzej i rzeczywiscie przestaja obroty falować jak wylanczam dmuchawe a jak zalanczam to znowu faluja mozesz mi napisac jaki koszt mniej wiecej wymiany i kupna elektryczny podgrzewacz plynu chlodzącego??? mozesz z allegro linka wkleic jak to wygląda?? a najlepiej gdzie to znajduje sie:)

Opublikowano
PS. Pytam bo mam takie same objawy, tzn. dmuchawa dmucha mocniej, słabiej, mocniej, słabiej... no i te obroty już wcześniej zauważyłem, że jak wyłącze całkowicie ogrzewanie to obroty falują. U mnie to nawet nie falują, a raczej prawie cały czas ma większe co widac na obrotomierzu i oczywiście słychac po pracy motoru.
Opublikowano
zrób taki test:

Mam to samo , co jak blad na kompie niewywala?

Dodatkowo przy skrecaniu na postoju z wlaczonym climatronicem potrafi zgasnac.

Pozdrawiam

Opublikowano
Panowie a o co dokładnie chodzi z tym slynnym"jeżem" gdzie on znajduje sie i jak dokladnie to sie nazywa bo dmuchawa juz mnie wkur... jak raz mocniej raz slabiej dmucha.... gdzie to zakupić czy na allegro gdzies znajde to jak tak prosze o linka...Pozdrawiam.