Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,pisze na forum e60,gdyz przymierzam sie juz dosc dlugo do tego modelu,mialem juz kupic 3 lata temu ale tak wyszlo ze byla i jest nastepna e39,i chociaz jest calkowicie bezawaryjna i ogolnie niepowtarzalna chyba w swojej niezawodnosci,to chcialem zmienic,bo i czas juz (tak uwazam)dawno jest na to,no wlasnie dzisiaj ogladalem i nawet jezdzilem 530da 2006,160000km,no wlasnie diesel,niemyslalem wczesniej o dieslu,ale ten ma 231KM,i ogolnie ok,ale poza jednym audi a4 tdi,ktorym i tak krotko jezdzilem ,to tylko benzyna,i niewiem na co patrzeci i jak sluchac, :mad2: mozna powiedziec laizm ze mnie wylazi,a boje sie w (wydawaloby sie)pospiechu zamienic siekierke na kijek,zaskoczyl mnie brak wskaznika temperatury ,zawsze na to bacznie zwracam uwage,niewiem jak sie orientowac bez zegara,w sumie auto mi sie podoba,ale niewiem,moze ktos podpowie,czy czegos niepowinno byc przy takom przebiegu,sprawdze oczywicie na kompie ale to i tak niejest do konca mierodajne,rozerwany jestem bo musze jutro podjac decyzje,wdzieczny bede za kazda informacje sugestie,(np co do turbiny)i w ogole pochlone wszystko co napiszecie :D z gory dzieki
Opublikowano

witam

daj linka z ogloszeniem tego samochodu, nie ktorzy pofumowicze duzo potrafia wyczytac ze zdjec, wrzuc vin rozkoduja Tobie,

spedz troche czasu na forum w dziale e60 a wiele sie dowiesz o typowych usterkach tego modelu, na co trzeba zwracac uwage przy zakupie min. dwumas( buda trzesie przy gaszeniu, lub przy wduszaniu sprzegla harczy,) turbina jak cos sie dzieje gdzies czytalem ze podczas przyspieszania piszczy, przejedz sie z rowna predkoscia na 3,4 biegu sprawdz czy obroty nie faluja, a jest tego od cholery usterek ktore sie przewijaja , przy przebiegu 160tys (gdy jest oryg.) a samochod byl uzytkowany dobrze nie musisz sie obawiac o jakies duze naklady po zakupie...a kazdy Tobie napisze ze przed zakupem sprawdzic w ASO nie zalowac tych 600 czy 700pln.. :) bo napewno bedziesz spokojnie spal i wiedzial co kupujesz

Opublikowano
witam

daj linka z ogloszeniem tego samochodu, nie ktorzy pofumowicze duzo potrafia wyczytac ze zdjec, wrzuc vin rozkoduja Tobie,

spedz troche czasu na forum w dziale e60 a wiele sie dowiesz o typowych usterkach tego modelu, na co trzeba zwracac uwage przy zakupie min. dwumas( buda trzesie przy gaszeniu, lub przy wduszaniu sprzegla harczy,) turbina jak cos sie dzieje gdzies czytalem ze podczas przyspieszania piszczy, przejedz sie z rowna predkoscia na 3,4 biegu sprawdz czy obroty nie faluja, a jest tego od cholery usterek ktore sie przewijaja , przy przebiegu 160tys (gdy jest oryg.) a samochod byl uzytkowany dobrze nie musisz sie obawiac o jakies duze naklady po zakupie...a kazdy Tobie napisze ze przed zakupem sprawdzic w ASO nie zalowac tych 600 czy 700pln.. :) bo napewno bedziesz spokojnie spal i wiedzial co kupujesz

dzieki ale niemieszkam w polsce,samochod jest w szwecji,troche inaczej sie tu ocenia chodzi o to ze samochod sprowadzony jest tanszy a czym pozniej tym tanszy najpardziej wiarygodne to sprzedane tutaj i ten taki wlasnie jest zreszta tylko takie kupowalem do tej pory,niedaje to i tak pewnosci co do przebiegu ale tak na 90 procent ze niekrecony,sprawdzilem go na tutejszym jakby odpowiedniku wydz.komunikacji +takie moje sprawdzanie,ale boje sie nieznajomosci diesla,duzo piszecie o kosztach ,awari itp.pojade do takich specow od bmw,ale cenie sobie forum i takie rady na ucho ,bo komp swoja droga ale niejest to tez pewnik,mam duzo znajomych z bmw ,sam tez jezdze wiele lat roznymi,ale diesli jest tu b.malo,tak ze nielatwo o kogos kto moze cos powiedziec po przejechaniu kilku km.moze cos wypatrzysz na tch zdjeciach? http://www.blocket.se/malmo/BMW_530_Diesel_M_pkt_Navi_38362351.htm?ca=23_11&w=1 a chasinummer to WBANR71050CR02643 moze ktos pomoze ponadto co pisza oficjalnie pozdrawiam

Opublikowano
witam

dzieki ale niemieszkam w polsce,samochod jest w szwecji,troche inaczej sie tu ocenia chodzi o to ze samochod sprowadzony jest tanszy a czym pozniej tym tanszy najpardziej wiarygodne to sprzedane tutaj i ten taki wlasnie jest zreszta tylko takie kupowalem do tej pory,niedaje to i tak pewnosci co do przebiegu ale tak na 90 procent ze niekrecony,sprawdzilem go na tutejszym jakby odpowiedniku wydz.komunikacji +takie moje sprawdzanie,ale boje sie nieznajomosci diesla,duzo piszecie o kosztach ,awari itp.pojade do takich specow od bmw,ale cenie sobie forum i takie rady na ucho ,bo komp swoja droga ale niejest to tez pewnik,mam duzo znajomych z bmw ,sam tez jezdze wiele lat roznymi,ale diesli jest tu b.malo,tak ze nielatwo o kogos kto moze cos powiedziec po przejechaniu kilku km.moze cos wypatrzysz na tch zdjeciach? http://www.blocket.se/malmo/BMW_530_Diesel_M_pkt_Navi_38362351.htm?ca=23_11&w=1 a chasinummer to WBANR71050CR02643 moze ktos pomoze ponadto co pisza oficjalnie pozdrawiam

Opublikowano

zdjec malo, ja nie jestem w stanie niczego sie dopatrzec na nie korzysc :) moze ktorys z innych forumowiczow cos zauwazy, jezeli chodzi o przebieg to pamietaj disle duzo jezdza, przypatrz sie w srodku czy cos nie jet zbyt zuzyte jak na przebieg licznikowy, zwroc uwage na kierownice galke, fotel..

tu masz rozkodowany vin i przedewszystkim to nie jest 2006r tylko 2005 rok sobie zanizyli :norty: porownaj sobie czy wyposazenie sie zgadza z tym z nr vin

Numer podwozia WBANR71050CR02643

Kod typu NR71

Typ 530D (EUR)

Typoszereg E E60 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M57/T2

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER DAKOTA/ROTORANGE (LCRK)

Data prod. 2005-11-21

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES Dummy-SALAPA

S205A AUTOMATIC TRANSMISSION Automatyczna skrzynia biegów

S300A EMERGENCY WHEEL Koło dojazdowe

S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa

S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S442A CUPHOLDER Uchwyt do napojów

S465A THROUGH-LOAD SYSTEM System załadunku

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A HEADLIGHT WASHER SYSTEM Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON LIGHT Światło ksenonowe

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S540A CRUISE CONTROL Tempomat

S587A LT/ALY WHEELS/DOUBLE SP. 116 W RUNFLAT Obr. BMW, st. le. podw. spr. 116

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S710A M LEATHER STEERING WHEEL M Kierownica skórzana

S842A COLD CLIMATE VERSION Wersja dla zimnych krajów

S850A ADD FUEL TANK FILLING FOR EXPORT Dodatkowe napełnienie zbiorn. na eksport

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S877A DELETION CROSS-OVER OPERATION Brak obsługi krzyżowej

S885A SWEDISH/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. szwedzki

S896A DAYTIME LIGHTS FUNCTION Sterowanie św. do jazdy w dzień

S8SAA COUNTRY SPEC. RELEASE OF NAVIGATION Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

S8SPA COP CONTROL Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S4ALA INTERIOR TRIM FINISH. TITANIUM DARK Listwy wewnętrzne tytanowe ciemne

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano

tu masz rozkodowany vin i przedewszystkim to nie jest 2006r tylko 2005 rok sobie zanizyli :norty:

przepraszam rok dodali do faktycznej daty produkcji :cool2:

Opublikowano

tu masz rozkodowany vin i przedewszystkim to nie jest 2006r tylko 2005 rok sobie zanizyli :norty:

przepraszam rok dodali do faktycznej daty produkcji :cool2:

dziekuje,pobieznie wszystko sie zgadza,nadal jestem w rozrywce,i pewnie spac niebede,zapytam jak to jest bez tego wskaznika temperatury,mialem w poprzednich ,male przygody a to zapowietrzony byl i musialem co jakis czas wypuscic bo podczas jazdy wskazowka szla w prawo,dawno temu w e34 zagotowalem silnik i glowice wymienialem ,tak ze raczej patrze odruchowa do dzisiaj na ten przyrzad,choc w tym ktorym teraz jezdze niebylo problemu,to jednak bez tego dziko jakos napewno jakos sygnalizuje i pewnie wylacza motor,moze cos blizej wiesz,dziwne ze dopiero dzisiaj o tym pomyslalem, pozdr, :shock:
Opublikowano
zdjec malo, ja nie jestem w stanie niczego sie dopatrzec na nie korzysc :) moze ktorys z innych forumowiczow cos zauwazy, jezeli chodzi o przebieg to pamietaj disle duzo jezdza, przypatrz sie w srodku czy cos nie jet zbyt zuzyte jak na przebieg licznikowy, zwroc uwage na kierownice gałke

Nie no na gałke chyba nie bo to automat jest.

racja moj blad :duh:

niestety nie potrafie Tobie pomoc, jedynie tyle co wiem jako uzytkownik diesla krotkie odcinki (niedogrzanie silnika) sa bardzo nie wskazane dla diesla, i wazne aby po dluzszych trasach nie gasic od razu tylko troche poczekac (turbina ostro dostaje w dupe) no i wiadomo na zimnym silniku nie wskazane ostre deptanie :D

capaz moze ty mozesz cos pomoc doradzic koledze?

Opublikowano
Z tego co wiem diesle w Skandynawii AŻ tak bardzo popularnie nie są. Na krótkie dystanse i po mieście też nie wskazane. Więcej się dowiesz w temacie viewtopic.php?f=73&t=153312 i tam powinien ten wątek zostać podwieszony przez administratora.
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
A tak poza to fajny m-pakiet jest z tej e60 :duh: :mad2:
wlasnie przebieg tez troche wiekszy,w sumie uwazam ze lepiej wybrac prywatnego sprzedawce,i tylko bialego,ale niewiem co zrobic ze swoim e39,tak na szybko,a rozliczeniu moge zostawic choc oczywiscie cena jest nieatrakcyjna,zwlaszcza za moja bunie bo jest wyjatkowa,sam niewiem co zrobie bo spokoju mi niedaje ,moze ktos mnie ubiegnie? :D
Opublikowano
A tak poza to fajny m-pakiet jest z tej e60 :duh: :mad2:

A skąd wiesz, że nie ma wewnętrznego ?

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł