Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam na jesień wymieniłem główny termostat było wszystko ok dzisiaj jadać gdy temperatura to -10 stopni, temperatura silnika spadła nawet po pierwsza kres ale zauważyłem ze jesli zaczynam jechać tak mocniej np 3 i 2500 obrotów albo 5 i powyżej 2000 obrotów to temperatura rośnie i stoi w pionie wystarczy ze np zmienię bieg i jadę z gornki tak przy 1500 obrotów może 1700 na 4 i temperatura spada. Co może być przyczyna tego??
Opublikowano
witam mam podobny problem dzis jechalem z plocka do lodzi i tempeatura minimalnie powyzej niebieskiej kontrolki temperatury prawie sie nie nagrzewaa w miesie ok na polowie czy to normalne ze tak spada na trasie ?
Opublikowano
witam mam podobny problem dzis jechalem z plocka do lodzi i tempeatura minimalnie powyzej niebieskiej kontrolki temperatury prawie sie nie nagrzewaa w miesie ok na polowie czy to normalne ze tak spada na trasie ?

witam

to normalne że jak termostat jest uszkodzony ( u ciebie prawdopodobnie jest cały czas otwarty) czyli jest tzw duży obieg . płyn przepływa przez chłodnice i dlatego w miescie łapie temp- światła ,korki a w trasie ped powietrza chłodzi płyn w chłodnicy i dlatego nie łapie temp.