Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, nie wiem czy przez reset ale zaraz po przestał działać gaz.. Przełącza się i zaraz wraca na bene.. Czy to przez reset??
Opublikowano
sprawdź przewody od gazu, jak wyskoczył jakiś to też może Ci przełączać na beznzynę. raczej to nie przez reset. ewentualnie możesz nie mieć gazu ale wątpie zebyś na to nie wpadl

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
No właśnie pierwsze co zrobiłem to pojechałem na stacje dolać gazu bo wcześniej miałem resztówkę i myślałem że się skończył.. W ogóle przed resetem wymieniałem płyn w układzie chłodzenia, cały spust przez korek pod kolektorem i 10l świeżutkiego.. Odpowietrzył się elegancko bo i grzeje w środku, chłodnica się nagrzewa, trzyma tem na połowie, chyba jest git, parownik jest gorący aż parzy.. Sprawdzę jeszcze jutro przewody ale chyba gazem by troliło??
Opublikowano
niekoniecznie, ja też kiedyś miałem taką niespodziankę na trasie, kwestia że nie miałem typowej opaski na przewodzie tylko taką śmiszną zaciskową i po prostu pod ciśnieniem nie utrzymała przewodu na grzybku i też nie mogłem go przełączyć. jak dobrze odpowietrzyłeś to ok ale wątpie żeby miało to jakiś wpływ na to że wraca z gazu na benzyne. sprawdź sobie te przewody bo moze masz gdzieś luźny albo Ci spadł a jak nie to gaziarz myślę bo może padł jakiś sterownik gazu czy coś w tym stylu, nie znam sie na tym;)

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Wszystko wygląda dobrze.. Nie wiem co to jest ale wygląda jak elektrozawór jest ich sześć po jednym na cylinder.. Zdjąłem te elektrozawory z trzpieni i jeden jest cały szary tak jak by spalony i śmierdzi reszta jest czysta.. Może to to.. Ale wcześniej przy przełączaniu na gaz szarpał chwile silnik, i trzęsła się ta trójca w której jest ten jakby spalony..
Opublikowano
To jest pewnie gwizdek anty wybuchowy, masz go wkręcony w kolektor. Powinno się je wymieniać co jakieś tam parę lat, bo te sprężyny w środku już nie odbijają tak jak trzeba. Rozumiem, że masz gaz starszej generacji nie sekwencję ?
Opublikowano
Mam sekwencje i okazało się że czujnik ciśnienia sie poszedł j.e.b.a.ć:) 120zł i gra muzyka;) Pozdrawiam