Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów. Pojawił sie taki problem że podczas przeciągania np na trzecim biegu do około 6tys obrot odczuwam że nie ciągnie równo tzn czuć takie przerywania poprostu nie przyspiesza płynnie. dzieje się to na gazie,na benzynnie też tak jest ale mniej odczuwalne,auto odpala bez problemu,jak na postoju gazuje to chodzi rowno,świece sonda filtr powietrza wymieniane latem. silnik to m43 na sekwencji. dodam jeszcze że przy normalnej jezdziena trasie czy w miescie nie jest to odczuwalne jak jej nie musze mocno przeciągnąć..ale nie ukrywajmy że to autko z tym potężnym silnikiem trzeba przeciągać :lol:
Opublikowano
w szczegolnosci czuc to na trzecim biegu tak od około 3tys obrotow. ale odpala czy zimny czy cieply ok. ale zauwazyłem ze jak chodzi na postoju silnik to slysze i wyczuwam ze co jakis czas tak jak by przerwał, tzn chodzi chodzi chodzi dyn chodzi chodzi chodzi dyn (*nie wiem jak inaczej to opisac) :lol: ale obroty nie faluja ani nic w tym stylu. trudno trzeba bedzie na kompa..
Opublikowano
Sprawdz czy nie masz zawilgoconej wtyczki sondy w gniazdku.I Mnie jak się zebrała tam woda ,to na postoju tak dziwnie czkał w tlumiku i czasem nie przyspieszal płynnie.
Opublikowano
no dokładnie mariuszek109 tak jest. jak chodzi na postoju to momentami własnie przerwie. musze poszukac kanału i zobaczyć. albo sonda juz bo kupowałem latek jakiegos bosala.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
koledzy odkopuje temat poniewaz teraz w te mrozy jezdze na benzynie i jest problem, jak wciskam leciutko gaz to sie przymula na zimnym, ,jak dam lekko wiecej to jest ok, a na ciepłym w polowie gazu jak ja przeciągam zalozmy do 5tys i mam wcisniete pół gazu to muli a jak wcisne do dechy to ciagnie dobrze co moze byC? przepływka przewody?pompa?może miał ktoś podobny przypadek z tym gazem???
Opublikowano
i jak nikt nie miał takiego problemu??jeszcze mam jedno pytanko..jak jest siedzenie od kierowcy i z prawej strony na dole nad szyną jest jakas taka okragła rurka i jest cos na niej napisane i wychodzi z niej kabel i wchodzi do siedzenia co to takiego jest?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
jak mam wcisniety gaz lekko albo poł gazu to lepiej przyspiesza niz bym mial go w podlodze..moze to cos wam podpowie??