Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jade sobie wczoraj do domu- deszcz pada jak wsciekly, mam wlaczone wycieraczki i... Nagle chlast poskladaly sie jak dwa miecze wbite pod bitwa pod Grunwaldem w 1410 r.

Ta od kierowcy poszla w prawo, a ta od pasazera w lewo i sie zblokowaly na srodku :twisted:

Awaryjne, pobocze i patrze co jest grane- ta od pasazera wyskoczyla na podporowym ranieniu z glownego ramienia i robila to co jej sie chcialo.

Wszystko fajnie- tylko takiej zabezpieczajacej zawleczki sie niedokupi- tylko cale ramie za 70€ + piura za 70€ i juz 140€.

Fajnie serwisy na nas zarabiaja.

Ciekawostka- stare ramie made by England, nowe Made by Taiwan :mrgreen:

Opublikowano
Na ebayu mozna ramie za ok 40 i piora za 30 ojro wyhaczyc (ori), z tym ze jak potrzebujesz na juz - tak jak teraz gdy sypie - i nie masz 2 dni to trza dac zarobic serwisom...
Opublikowano
wycieraczki kup sobie VALEO sa OK kosztuja 120 zl !!!

Nie wiem jaku ciebie ale dla mnie wycieraczki valeo to jest ewidentnie wyciaganie kasy. Jak są nowe jest w miarę ok, ale po przejechaniu wycieraczek pozostaje na szybie taka jakby "mgiełka" zaraz znika ale widać to. Po 3-5 miesięcy nadają się do wymiany, chyba że komuś nie przeszkadza mazanie. W moim przypadku dobre są wycieraczki CHAMPION (ciężko jes dostać) albo orginały. Miałem wycieraczki valeo w wielu samochodach i zawsze podobnie, champion nigdy nie zawiodły.

Opublikowano

Valeo miałem poprzednio - były polecane na forum - kupiłem mazały. Następne kupiłem po roku użytkowania we wrześniu 2011 BOSCH'a - niestety były rewelacyjne do pierwszych mrozów/śniegów - czyli do końcówki roku (4-5 miesięcy). Później jakby coś w nie wstąpiło. Rozmazują, pozostawiają smugi, nie ściągają brudu z całej powierzchni, popiskują. I nie jest to wina płynu gdyż w tej materii jestem specjalistą :) ponieważ go produkuję więc skład jest maksymalnie dobrany by nie wpływał na elementy gumowe i uszczelki :) lakier i inne elementy nadwozia

Następnym razem będzie Champion lub Denso (tylko nie wiem czy mają do BMW). Nie wiem jak sprawują się oryginały gdyż jak kupiłem auto były na końcowej drodze życia.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Nie wiem jak sprawują się oryginały gdyż jak kupiłem auto były na końcowej drodze życia.

wytrzymały 2 lata bez problemu teraz już lekko zamazują itrzeba bedzie nabyc nowe

Opublikowano
Ja mam wyciraczki BOSHa i też nie są jakies rewelacyjne, mam je z 8 miesięcy i juz widac na nich delikatne zurzucie..niekoniecznie warte polecenia cena blisko 130-140zł..ile kosztuja ori wycieraczki?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mialem Boscha prawie 2lata i rewelacji nie bylo, ale tez nie byly zle.

Niestety na biegu musialem kupic SWF :shock: Takie zolte opakowanie...

Pojezdzimy zobaczymy koszta 46€