Skocz do zawartości

Problem z hamulcami ... HEEELPP !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pisze bo juz mi rece opadaja, moja becia chyba juz mnie nie kocha :( ... pedal hamulca jest bardzo gleboki (uklad nie jest zapowietrzony) i strasznie "kopie" nie to zeby nie powinien (ABS) ale nie daje sie hamowac !!! minimalny poslizg i juz jade jak na nartach, kazde auto wyhamuje szybciej ode mnie ??!! TRAGEDIA. Jedni mowia ze to pompa, inni ze bledy w ABS, inni ze czujniki ABSu ...

aaaa dodam jeszcze ze po wyjeciu bezpiecznikow absu lekkie dotkniecie pedalu hamulca powoduje zablokowanie kol ??!! :( ... paranoja jakas ...

Pomozcie prosze bo nie chce tego wszystkiego od razu wymieniac ...

Opublikowano
wiem, bylem juz u czterech ... najchetniej to by mi caly uklad hamulcowy powymieniali, to bedzie OK ... nawet jeden mi powiedzial ze moze mi zalatwiz urzywane czesci i za jakies 2000 - 2500zl bedzie wszystko juz OK .... chyba go Bog oposcil...
Opublikowano

ja mam to samo tylko abs nie działa,tzn kontrolka normalnie gaśnie ale abs działa tylko na lewą stronę a prawą całkowicie blokuje,nie muszę chyba opisywać co dzieję się zimą(mały drift jest wskazany ale nie za każdym razem :D ,

a diagnoza taka u mnie: zawory na pompie abs (pompa do wymiany)...

pojutrze jadę zmienić pompę i zobaczę co pomogło. :mrgreen:

Opublikowano

no wlasnie nie ma zadnego bledu, po uruchomieniu silnika kontrolka ABSu gasnie i juz ... a klocki wymienilem tak profilaktycznie i dalej to samo ... :(

a tak na marginesie to ile moze kosztowac taka pompa ABSu ??

Opublikowano
wszędzie przeważnie 250 (jęśli masz owalną ATE) ale ja kupiłem na alegro (okazja) za 100 razem zbiorniczkiem na płyn i tym co jest pod (tak mi się fartem trafiło) a pózniej podjechałem do kolesia na warsztat i mówił że ma kilka po 50zł..,a więc cenowo tak to wygląda u mnie.