Skocz do zawartości

[F10/F11] FELGI. Dane techniczne, zamienniki, dystanse itd.

<t>Które felgi najładniejsze na białą F10?</t>  

35 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Idzie lato, czas sobie odmienić coś w życiu :) Jak myślicie warto zmienić obecne Double Spoke 316 na Radial Spoke 190? Zawsze 190 mi się bardzo podobały, ale ten wzór ma już z pięć lat.

A może klasyka klasyki BBS LM? BBS to zacna firma jednak to już nie oryginał więc chyba nie.

Jak myślicie które najlepsze na białą F10? Proszę o głosowanie.

Double Spoke 316

Radial Spoke 190 (nie mam zdjęcia na F10)

http://i125.photobucket.com/albums/p70/Booster823/Picture048.jpg

BBS srebrne

http://f10.5post.com/forums/picture.php?albumid=5958&pictureid=32993

BBS grafit

http://f10.5post.com/forums/attachment.php?attachmentid=524066&d=1305384173

Edytowane przez monogramus
  • Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Z tych co pokazałeś to 316-ki.

P.S Ale z tym "idzie lato" to przegiąłeś :mrgreen: :mrgreen:

Edytowane przez Dawid S
"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
Opublikowano

Styczeń się kończy, w marcu letni komplet musi już być zamówiony, więc tylko miesiąc na zastanowienie :)

@ Tora

Biorę jeszcze pod uwagę 312 ferric gray, ale jest to bardzo popularna felga, jest praktycznie w każdym modelu od 10 lat. Raz już je miałem. Ale nadal F10 wygląda na niej bardzo ładnie. Nie mam mpakietu, więc te ze znaczkiem M odpadają. Wszystkie małe też odpadają. 311 i 281 są nudne. A 356 są zbyt kosmiczne dla mnie. Liczę

Poczekam chyba jeszcze do wyjścia 6 Gran Coupe, ma całkiem ciekawe koła tylko jeszcze nie ma w sprzedaży, a rozmiary takie same jak F10/F11/F12.

Opublikowano (edytowane)

312 20" Ferric grey jak na moich fotach demówki z Bawarii w tym wątku http://f10.5post.com/forums/showthread.php?t=337287. Jak ją zobaczyłem po raz pierwszy to się zakochałem w alpinweiss F10.

http://img824.imageshack.us/img824/4830/white17.jpg

Edytowane przez Miatamad
Opublikowano

312 Ferric Gray już miałem (nie na tym samochodzie), są piękne ale już nie chcę :) Niesamowite jest to, że ta felga wygląda super na każdej beemce, od jedynki, przez X'y, kończąc na siódemce.

BBS LM silver/grey kusi mnie, lubię tą felgę bardzo, ale kojarzy się trochę z tjjuningiem, a to raczej nie wypada w F10, czy się mylę? :)

Opublikowano
312 Ferric Gray już miałem (nie na tym samochodzie), są piękne ale już nie chcę :) Niesamowite jest to, że ta felga wygląda super na każdej beemce, od jedynki, przez X'y, kończąc na siódemce.

BBS LM silver/grey kusi mnie, lubię tą felgę bardzo, ale kojarzy się trochę z tjjuningiem, a to raczej nie wypada w F10, czy się mylę? :)

Jak ci pasuje to bierz - Tobie się ma podobać. Ja osobiście nie lubię szerokich rantów jak na tych srebrnych BBS'ach - kojarzą mi się z tuningiem z 95 roku ale ja mam generalnie dziwny gust więc się nie sugeruj ;)

Opublikowano

Właśnie, ten polerowany rant jest zbyt krzykliwy, na E46 cabrio wygląda dobrze, ale jadąc na spotkanie czułbym się chyba trochę jak szczeniak, oczywiście zależy na spotkanie z kim :)

W ogóle wam się nie podobają Radial Spoke 190? Wg mnie to ładna felga, zupełnie niedoceniana.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

190 to moze dobrze beda wygladac na Hummerze na Sunset Blvd. :nienie:

Albo zostan przy 316 albo bierz te 312 grey :cool2:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Osobiście ja jestem zwolennikiem 19" M-pakiet lato ... i 18" M-pakiet na zimę też ok... :8)

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

Opublikowano

Ok, już wiem, że 190 jest brzydka, już się z niej wyleczyłem :)

A co myślicie o m- pakietowej z F12, Double Spoke 373:

http://www.bmw.pl/_common/shared/newvehicles/6series/coupe/2011/showroom/exterior_design/_img/01_M-Sportpaket_06.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No wreszcie jakaś porządna propozycja ;) Tylko co z podejściem że M-pakowych nie wkładasz? ;)

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Właśnie sam nie wiem, może dołożę zderzaki. Mam czarną podsufitkę, sportową kierę, komforty, regulowane zawieszenie, czarne drewno, brakuje tylko zderzaków, znaczków na progach, zaślepki M na kierze i miałbym pełny m pack. Nie wybrałem go bo nie podobał mi się przedni zderzak. W dniu premiery wyglądał jak stary civic po tuningu. Wcześniej miałem E92, tam m pakiet (z 19") był chyba najładniejszy w historii bmw, dlatego na znak protestu nie chciałem do F10 obecnego pakietu. Teraz może tak troszeczkę, ociupinkę żałuje :) Ale jest w akcesoriach dostępny, więc można założyć. Tylko, że musiałbym odszczekać to co mówiłem rok temu o m pakiecie do F10 :D

Ale z drugiej strony czy to taki wstyd założyć koła M do zwykłej? Oryginalne 19" i tak zostawię na zimę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla mnie zaden wstyd, sam ustaliles zasady :mrgreen: Ale jak przykleisz znaczek M5 to zastanowie sie nad daniem Ci bana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano (edytowane)
Żaden wstyd, a zderzak nie musi się podobac każdemu. Ja też jak zobaczyłem M pakietowy to pytam się sprzedawcy w Dusseldorfie " A M pakietu nie ma? A on to jest m-pakiet. Trochę byłem zdziwiony że jest taki delikatny, ale i tak porównując zwykłe do m-pakietu, to nie ma o czym mówić. M-pakiet "Looks million times better" A że M-pakiet kosztuje 24k zł to inna sprawa, bo za tą kasę można dobrać inne ciekawsze dodatki. Kwestia ile można wydać € na dodatki przy zakupie auta. Edytowane przez Dawid S
Opublikowano

Popieram monogramus'a w kwesti przodu z M-pakietu. Mnie również przedni zderzak się nie podoba i widziałem ładniejsze od niezależnych tunerów. Tylko dyfuzera brakuje z tyłu bez M- :-(

W kwesti felg to mi podobał się najbardziej 311 (mat), potem 281, a skończyłem na 331.

Opublikowano
...Ale jak przykleisz znaczek M5 to zastanowie sie nad daniem Ci bana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

spokojnie, tuning silnika mnie nie interesuje :)

... widziałem ładniejsze od niezależnych tunerów.

Najbardziej w obecnym brakuje mi ostrych krawędzi, przedni zderzak powinien wyglądać mniej więcej tak, tylko bez plebejskich ledów, ale to na Stany robione, oni tak lubią:

http://farm7.staticflickr.com/6055/6280472993_de12321b06_b.jpg

...Tylko dyfuzera brakuje z tyłu bez M- :-(

Zdjęcie trochę z boku ale... tadaaaamm:

http://f10.5post.com/forums/picture.php?albumid=5958&pictureid=33153

Myślałem, że obecny m pakiet się nie przyjmie, ale jednak wszystko ze znaczkiem M jest zawsze łykane przez ludzi :modlitwa: Felgi m pakietowe też mnie nie interesowały, od początku wiedziałem, że chce mieć 20" w F10. Ciekawe czy tak samo entuzjastycznie zostaną przyjęte mocno średnie "linie stylistyczne" które lansują właśnie w 3er. Nowa F30 nie ma też czarnego dyfuzora z tyłu, za to m-przód jest taki jak trzeba.

A że M-pakiet kosztuje 24k zł to inna sprawa

Właśnie, jak planujesz dołożyć komforty, EDC i inne felgi to cena zderzaków i znaczka M robi się naprawdę wysoka. Przy dobrych rabatach można je dołożyć za 8000, poza aso za 5000, jedyny minus to brak info zakodowanego w VIN.

Opublikowano

Te 316-ki są naprawdę bardzo ładne. Nie wiem czy ładował bym się w ten sam rozmiar 20" tyle, że inny wzór 373 (F12)

Jaki jest sens?

Opublikowano

Mam trochę dłużej swoją f10 niż ty, potrzebuje odmiany :) Chociaż już mi kiełkuje w głowię nowa cabrio-myśl, więc jeszcze zobaczymy. Na e36 się nie zdecydowałem, nie da się znaleźć ładnego egzemplarza. Ładne e46 kosztuje 50-60. Więc najbardziej się opłaca jednak nowa e93 którą zostawił bym sobie na 8-10 lat. Ale potem dochodzę do wniosku, że nie ma po co kupować drugiego samochodu - kup sobie lepiej nowe felgi :)

Chciałem pogadać tutaj bo w domu nikt nie chce słuchać o jakichś felgach :)