Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem bo padły mi zegary tzn: wskaznik paliwa, obrotomierz, licznik, tem wody, wygląda to tak jak by poprostu nie było prądu, podswietlenie i kontrolki są ok. jest jakis przekaznik od licznika ? jest to bmw e34 2.0 24 v 1991
Opublikowano
A może padła Ci ta płytka w tylnej części zegarów? U mnie tak było właśnie jak ona padła podmnieniłem tył z innych zegarów o tym samym silniku i wszystko smiga elegancko do tej pory :)
Opublikowano

Wykonaj test zegarów - od razu będziesz miał pewność, czy klękły zegary, czy usterka czai się gdzie indziej (np. w instalacji elektrycznej).

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
teraz raz mi działają a raz nie, do tego czujnik temperaturu mi wskazuje od tem. max na zimnych w drugą strone. czujnik czy jednAK WYMIANA LICZNIKA NAJLEPIEJ ?
Opublikowano
Jak masz możliwość to podmień zegary i będziesz miał naj większą pewność.
Opublikowano
witam, a czy można zmienic przebieg przez komputer bez wymiany tej kostki ? bo ja miałem wadliwą kostke i po włożeniu jej tem. wody była maxymala pokazywana. na innej kostce jest prawidłowo.
Opublikowano
witam, a czy można zmienic przebieg przez komputer bez wymiany tej kostki ? bo ja miałem wadliwą kostke i po włożeniu jej tem. wody była maxymala pokazywana. na innej kostce jest prawidłowo.

Można, potrzebny MODIC II albo NCS Expert. Oprócz przebiegu, musisz zmienić w zegarach VIN na swój - inaczej za przebiegiem głównym będzie świecić się manipulation point (czerwona kropka).

Pozdrawiam