Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy, więc najpierw pragnę się przywitać ze wszystkimi. ;) Mam E36 z silnikiem m50b25, ECU to DME 331, problem jest w tym, że inpa nie ma skryptów do tego ecu, więc można zapomnieć o diagnozie. Czy takie skrypty istnieją, czy jedyna szansa to DIS?

Pozdrawiam

Opublikowano

Używałem ea-90x i również był błąd o braku skryptów. :(

EDIT: Jest plik DM331K20.PRG, ale skryptów .ipo to chyba nie ma nie?

EDIT2: Znalazłem plik DME331.IPO w inpie ea-90x więc rzeczywiście taki jest, ale to u mnie na stacjonarnym, widocznie na lapku gdzieś go wcięło, trzeba będzie spróbować jeszcze raz. ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
problem polega na tym że skrypt jest napisany dla silnika z EWS, inpa nie może połączyć sie z EWS i wywala błąd "no response from control unit", w disie jest to samo tyle że tam można błąd pominąć i wtedy dis sie łączy z dme331. w inpie niestety tak się nie da, jest na to patent, trzeba w skrypcie usunąć wpis odpowiedzialny za łączenie się z EWS, ale ja tego nie umiem, może ktoś z forum jest w stanie to ogarnąć?