Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

http://moto.allegro.pl/bmw-x-5-3-0-manual-sekwencja-brc-2001r-ix-i2044687407.html

I tak:

Numer VIN sobie ustaliłem, kontaktowałem się z ASO gdzie Pan nie podał mi dokładnego przebiegu, zapytał jaki ma obecnie, podałem mu przebieg z ogłoszenia a Pan odpowiedział że z historii serwisowej jest poprawny.

Rozmawiałem z sprzedającym, oświadczył iż na 15 tyś km dolewa około 1 litr oleju, czy to dużo?

Koledzy, ogólnie ten samochód podoba się Wam, co możecie powiedzieć o połączeniu tego silnika z manualem?

Dziękuje

Edytowane przez rosek11
Opublikowano
Litr oleju to norma,pewnie jak zalejesz lepszy olej tzn.Motul lub np.amsoil czy LiquiMoly to spalanie spadnie do 0.5l od wymiany do wymiany.Moim zdaniem że manual to duży minus bo w takim aucie mahać biegami to tak średnio mi się widzi.Ja obecnie mam E61 w manualu ,100% bardziej wolałbym automata ale niestety wyboru za wielkiego nie miałem>Albo szrot a automacie albo igła w manualu ;)

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

Mówiąc o oleju to faktycznie MOTUL bardzo wysoka klasa wśród olei. Wszystkie dotychczasowe auta która posiadałem to zawsze zalewałem tym olejem. Miałem Touarega w manualu i powiem że naprawdę fajnie mi się jeździło, tylko fakt był on traktor.

Po lekturze na forum coraz bardziej zaczynam myśleć o 4,4 z gazem, tylko że przy tym silniku to tylko automat.

Czy ktoś z Was ma doświadczenia jeśli chodzi o różnice w spalaniu pomiędzy 3,0 a 4,4?