Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam E34 z 92 roku z tylnimi szybami w korbie ... postanowiłem je wymienić na elektryczne. Kupiłem wiązkę do drzwi wymieniłem z lewej strony wszystko chodzi jak należy. Lecz gdy założyłem na prawą stronę to silnik nie ma siły podnieśc do góry podnosi i staje w ok 70% zamkniętej szyby. Jak mu pomogę ręką to dojdzie do końca ale nie wróci już sam na dół. Siłowniki są też z beemki z tego samego roku. Powiedźcie co może być przyczyną? czy nasmarowanie , wyczyszczenie wszystkich elementów "ślizgających" się pomoże? czy to już wada silnika (za słaby) I czy jest jakaś regulacja tego mechanizmu?
Opublikowano

Szyba może delikatnie pod skosem iść i do pewnego momentu dojdzie a dalej zapiera się i szlus.Jak wiesz czym to wyregulować to to jest parę minut roboty. Do drzwi masz przykręcaną prowadniczkę mechanizmu szyby ma ona możliwość ruchu góra , dół (chyba klucz 10) poluzuj i sprawdź. metodą prób i błędów ustawisz że będzie chodziło jak należy.Na rysunku masz ją pod elementami nr 15 i 16

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/u/u/2.png

Opublikowano
dokładnie. Bo cała podstawa jest przynitowana a tylko to jedno ramię jest przykręcone śrubą M8 na klucz 10mm. Regulowałem tym ale nic nie dawało. Ale regulowałem albo max do góry albo max do dołu. Tam się liczą małe ruchy? tej regulacji?
Opublikowano
tak, musisz pokombinować i powinno zaskoczyć, jak masz krzywo ramię to sztorcuje szybę i to ona trzyma mechanizm

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!