Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem wiem musze to na lato przemalowac na biało, planuję też plastykowe nakładki w białym kolorze na progi z M technik.

JA wiem że fajnie mieć sportowe auto ale moim zdaniem zakładać sobie stylizacje na "M" na BMW to troch wtopa...lepiej już kupić M-ke no ale to moje zdanie. :lol:

Opublikowano
co do V6 emblemacik mi ziomuś naczepił którego poprosiłem o załatwienie R6 no ale cóż wagi do tego nie przywiązuje :mrgreen: a co do blacharki to jest mi ona zbędna gdyż w tym roku planuje sprzedac samochód, więc nie inwestuje już więcej.
Opublikowano
myślałem już o tym kiedyś ale stwierdziłem że to byłaby niezła fuszerka dlatego wolałem już zostawic czarny niż kombinowac ale zobaczymy spróbuje kiedyś
Opublikowano

wywal to v6 proszę Cię :) raz że okłamujesz ludzi jadących za Tobą dwa że tego typu emblematy pieją wiejskim tuningiem!

Po za tym widać w buni potencjał :) kolor jest świetny,

kiedyś mało co nie zakupiłem e34 po lifcie w tym kolorze, fakt że był nieporównywalnie lepiej utrzymany.

e34 po lifcie w tym kolorze jest po prostu przepiękne! ale niestety sprzęgło się ślizgało, wszystkie elementy zawieszenia wybite.... no i 2.0 w gazie - po prostu nie jechało to w e34

http://img338.imageshack.us/img338/4369/sygnaturka2w.jpg
Opublikowano

Fakt faktem, to już jest stare autko... cudów nie można wymagac, ale nadal jak na 22lata trzyma się ;)

co do V6 -zedrę gdy będę miał tylko chwile .

poza tym muszę kupic czujnik stopu bo ostatnio mi siadł ;p ale to koszt rzędu 20zł i 5min roboty :)

nie chcę już inwestowac w ten samochód zbytnio mam go piąty rok wysłużył mi bardzo dobrze a teraz zbieram na 740i tym razem oczywiście tdi. :D a stara niestety pójdzie na dawce do innych e34 bo szkoda zezłomowac samochodu w którego inwestowałem 5lat i jest tam sporo dobrych części jak silnik po remoncie rok temu czy niecało roczne sprzęgło,fele,zawias itp.. :) pozdrawiam

Opublikowano
nie chcę już inwestowac w ten samochód zbytnio mam go piąty rok wysłużył mi bardzo dobrze a teraz zbieram na 740i tym razem oczywiście tdi.

Ahaaa. 740i TDI. To dopiero ewenement. Mysle ze nawet nie wiesz co chcesz kupic i calkowicie nie masz pojecia o czym piszesz.

Opublikowano
skoro podoba mi się ten model serii 7 no niekoniecznie jestem jeszcze do końca przekonany co do wyboru silnika ale co do reszty jestem pewien nie od dzisiaj to mam sobie kupic poloneza? napisz kolego co zrobiłbyś na moim miejscu, czy aby nie tak samo? :)
Opublikowano
No zapewne kupil bym 740i TDI. Najpierw sie rozeznaj jakie silniki byly montowane w E32 czy E38 i jak wogole one sie nazywaja. Zarejestrowales sie na forum BMW, a zielonego pojecia nie masz o tej marce. Wogole z tego co widac to nawet nie znasz zadnych podstaw. Zawsze jestem zdania ze jezleli ktos sie rejestruje na forum X to ma jakies pojecie o rzeczonym X. Wyglada to tak jakbys trafil tu przypadkiem??
Opublikowano

Posiadasz BMW od 5 lat i nie znasz oznaczen modelowych? Dobrze ze wiesz co oznacza pierwsza cyfra :P

740i - to siódemka z bezyna 4.0 (4.4)

740d - to siódemka z 4.0 diesel'em

TDI - to silniki z koncernu VW - nigdy nie montowane w BMW

Czasem oznaczenia moga mylic ,oprocz wymienionej wyzej e38 740i, mamy np e39 520i 2,0l i 2,2l oraz 523i 2,5l czy 530d 2,9l

ale zazwyczaj jak masz np 525i to jest to seria 5 - 2,5 litra benzyna, a jak 525d to seria 5 - 2,5l diesel

p.s. troche zepsules swoje e34, no ale jak ci sie tak podoba...

Opublikowano

aż takim maniakiem nie jestem ;D po prostu ma jeździc bo lubię tą markę i agresywne zacięcie :)

co do zniszczenia tego samochodu, kupiłem ten samochód który wyglądał jak wrak z rozwalonym silnikiem a nawet zniszczonymi oponami na kołach 15" i ciągnącym sprzęgłem była okazja to czemu nie, doinwestowałem i jeździ nie narzekam na nie no ale nie wiedzieliście tego więc nie moge Panowie narzekac, że sugerujecie Mi, że przez 5lat nie zrobiłem z tym samochodem zupełnie nic. Po prostu zbliża się już jego czas, aby zmienic na model wyżej który mi się spodobał co do oznaczeń to nie mam o tym pojęcia uzbieram kase to dopiero będe się orientował jaki model jest najlepszy w tej budzie ile palą i które są najmniej awaryjne, pozdro

Opublikowano

Chyba nie napisales czego szukasz bo jak e32 to duzo roznic z e34 to nie ma...

Wiadomo wiecej miejsca - wiekszy komfort, lepsze wyposazenie standardowe i latwiej dorwac wypasiona wersje, ale te same silniki, tanie czesci i ich dostepnosc itd

Jesli chodzi o e38, to juz inna bajka i lepiej przestudiuj dobrze posty z dzialu serii 7, bo eksploatacja i naprawy sa sporo drozsze jak w poprzedniku

• 1 miesiąc temu...