Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Musze zmienić u siebi akumulator, powiedzcie mi co kupić. Jakie parametry i firme. Nie mam dużego doświadczenia jezeli chodzi o baterie, a nie chce ponosic dodatkowych kosztów.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Ja raczej szukałem żelowego i przy takim zostane. Chodziło mi tylko o parametry, bo dobrze mi się wydawało że mam za słaby. Dzięki za pomoc.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Tak to dobry wybór, miałem to w rajdówce i mam w kolejnej także do e38 też wsadze :P Boje się tylko o pojemność która jest maks 75Ah czyli tak jak ja mam. A z tego co widziałem na stronce bosha to min 90Ah.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Czerwoną Optime 50Ah miałem w kilkunastoletniej Valtrze w Finlandii. Przy mrozach -30 kręciła tym przeszło 4litrowym dieslem jak wściekła. I nie było żadnych problemów, mimo, że fabrycznie przewidziano tam akumulator 170Ah.
Opublikowano
zelowa 75 spokojnie wystarczy poniewaz ma duzy prad rozruchowy , zwykły aku 90ah czy 100ah ma taki rozruch jak 75ah zelowa
Opublikowano
WITAM podepne sie do tematu a jaki koszt takiej baterki zelowej??? :wink:
Opublikowano

A i jeszcze mi zaswitala mysl techniczna :idea:

jak kwasowa baterka ma 90-100Ah a zelowa 75Ah to czy alternator jej nie bedzie przeladowywać???

Opublikowano
A i jeszcze mi zaswitala mysl techniczna :idea:

jak kwasowa baterka ma 90-100Ah a zelowa 75Ah to czy alternator jej nie bedzie przeladowywać???

Hej, ceny masz wyżej w linku allegro.

pozdrawiam Bartek
Opublikowano
ja mam e 38 m60b30 z 94r. ale chodzi o mojego brata on posiada e38 4.4 z 2000r. i ma problem z akumulatorem u mnie wszystko goli a on ma chyba za maly tak mi sie zdaje choc moge sie mylic ale ma 90Ah to taki ja mam co mam polowe tego co on posiada z wypasu. :?: