Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jest problem z moja e36 a mianowicie wczoraj bylo wszystko ok jezdzilem caly dzien, dzisiaj rano juz ciezko odpalila i jakos dziwnie chodzila i podczas jazdy zgasla, najpierw na gazie jechalem i zgasla ale jeszcze na benzynie odpalila przez chwile tylko tyle ze dojechalem do domu i teraz nic iskra jest pompa podaje a na kompie nie pokazalo zadnych bledow

E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
Może pompa ci padła, zablokowała się bo zatarła, blokując cały pasek klinowy, kreci ale nie może odpalić?? Albo jakiś mega dolot lewego powietrza ;x
Opublikowano
Moim zdaniem krokowiec sie zawiesil, albo calkiem padl. bez tego tez nie bedzie palil ani jezdzil..

... a moim zdaniem wcale tak nie jest wypadniecie jednego z czujnikow nie moze powodowac unieruchomienia auta... bo jest tak, ze gdyby dany czujnik padl wtedy komp opiera sie na danych zaprogramowanych "z gory"

Opublikowano
no to w takim razie odepnij silnik krokowy i zapal auto.... odpalisz go tylko wtedy jak dasz gaz do podlogi i krecic trzeba z 5min

Jakby dalo sie tak jezdzic to nie szukalbym silniczka krokowego..... mi padl, zatarl sie ciezko go srubokretem ruszyc i samochod pali dopiero jak gokrece z 5 min i gaz do podlogi dam a jak tylko puszcze to gasnie

Opublikowano
ALe mimo to prawdopodobienstwo 50/50 istnieje, napewno tez nie stanela pompa wody, zreszta duzo moznaby bylo wymieniac tu usterek silnik jest na pelnej elektronice wiec ma co pasc. A problem jest w tym by sposrod tych wszystkich wybrac te wlasciwa. A do sliniczka tak czy siak warto zajrzec bo lozysko igielkowe w nim lubi sie zacierac.
Opublikowano

Koledzy co do krokowca to kiedyś ktoś czarował w ten sposób ,że między wtyki wpinał rezystor około 20kOhm i przez to DME widział otwarty krokowy i nim nie mieszał - podobno chwilowy patent i działa.

A co do pompy to najlepiej wykręcić świece i na sucho sobie przekręcić wałem, opory będzie czuć jak coś.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
kliczkowski ja odpinałem krokowy z ciekawosci jak mialem problemy z obrotami i samochod chodzil normalnie. ale jak byl zimny i odpielem go to juz nie chciał zapalic..krecil krecil a jak odpalil to sie dusil..
Opublikowano
Panowie sprawdze ten silniczek jutro bo dzisiaj tam troche posiedzialem przy elektryce typu masy i prady do kompa posprawdzalem i wszsystko jest ok, czujniki tez polozenia walu i walka sa ok pompa jak i cisnienie wporzadku. Dam jutro znac czy to faktycznie ten silniczek. dzieki za odpowiedz
E36 m50b25 VANOS coupe
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ponownie ostatnio troche posiedzialem przy aucie i dalej jest problem bo nie chce odpalic zostatla podmieniona przeplywka silnik krokowy i dalej nic...Macie moze inne pomysly
E36 m50b25 VANOS coupe