Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam problem ze wskazaniami zegarów, dokładnie to obrotomierz się zacina tzn nie opada do końca jak gaszę silnik, ekonomizer na zgaszonym silniku pokazuje 1l spalania i wskazówka od poziomu paliwa sie zacina. Robiłem test zegarów i wskazówki np od obrotomierza i spalania na końcu się zderzają. Po resecie w ukrytym menu wszystkie opadają normalnie ale problem znów wraca po przejechaniu kilku km. Jedynie dobrze pokazuje prędkość i dodam ze żadne kontrolki nie szaleją tylko wszystko jest ok
Opublikowano
U mnie tak było, ale mam po angliku więc ktoś nieumiejętnie zmieniał cyferblaty i za mocno wcisnął wskazówki ,ale rozebrałem zegary zjąłem wskazówki założyłem jak powinno byc i jest git :cool2:
Opublikowano
Prościzna, dwie śrubki u góry szybki i wychodzi na zewnątrz odpinasz kostkę od zegarów i zdejmujesz szybkę, aha opuść kierownicę na dół i uważaj jak potem zakładasz szybkę ja za mocno docisnołem i pękła od dołu
Opublikowano

Witam. Mam nadzieje kolego, że nikt nie robił z twoimi zegarami takich magicznych zabiegów -

Zarazem instrukcja na rozebranie zegarów. Pozdrawiam

Opublikowano
dzięki za info, czyli tylko ściągam wskazówki i koryguje je o te wartości co jest za dużo? a co do cofania to miałem cofany dopiero po jakimś czasie spostrzegłem ale cóż takie życie, nie wszyscy mogą mieć oryginalny przebieg bo ktoś te cofane musi kupwac przecież :)
Opublikowano
Zrobiłem jak mówiliście. Rozebrałem i wyciągnąłem te wskazówki i faktycznie były bardzo ciasno aż tarczki porysowały troche. Złożyłem te zegary i śmiga narazie ale jak troszkę pojeżdżę to sie okaże. Dzięki za pomoc