Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BMW E36 Cabrio 318i M43 od paru dni auto zapala mi na 3 cylindrach i po paru sekundach jest ok... gorzej jest jak je dobrze rozgrzeje i zgaszę postoi z 5 min i chce zapalić... zauważyłem też przy kolektorze przy uszczelce że skrapla sie nie wielka ilosc wody... która może byc powodem słabego odpalania... na początku myslałem że to uszczelka pod głowicą wymieniłem ją splanowałem głowice i przy okazji wymieniłem też pompę wody, rolki,pasek, swiece, przewody, nic nie pomogło ;/ nie czuje róznicy w stracie mocy czy czym podobne, tylko czasami jak pochodzi na wolnych dużej to tak jakby z któregoś gara strzelała w tłumik jest takie puu,puu,puu. No i auto jak się dobrze rozgrzeje to kopci trochę na biegu jałowym, jak już jadę jest ok.
Opublikowano
Po pierwsze popraw tytuł bo nic nie mówi o twoim problemie . Dwa; jeśli masz jak to podmień cewkę , ewentualnie podjedź do jakiegoś mądrego mechanika i niech podepnie kompa i posprawdza
Opublikowano
witam. na jaki kolor kopci?jak miałes zdiętą głowice to mogłes dać do prześwietlenia. płynu nie ubywa? ja miałem indentycznie,przez chwile po odpaleniu chodziła na 3cylindry,okazało sie że jest pęknieta głowica.