Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam w posiadaniu E36 z 92 roku i duży problem z wyciekiem płynu hamulcowego. Nie moge zlokalizować przecieku a dolewam jakieś 200 ml na 50 km. Do tego nie mogłem dziś odjechać z roboty bo oczywiście sprzęgło w podłodze. Czytałem posty na temat hydrauliki sprzęgła. Czy myślicie że mam podobny problem?!

POMOCY!!! :cry:

Opublikowano

Wysprzęglik chodzi na płynie hamulcowym.Także jest na 100% do wymiany a to jest standardem.Koszt takiego wysprzęglika ok.80zł.

Miłej zabawy :D Pozdrawiam

Opublikowano

Sprzęgło właśnie sprawdziłem, OK. Wycieku nie widać - oczywiście na odpalonym - ale płyn ciągle znika. Uszczelki wszystkie jak nowe. Autko całe życie w serwisie w Austrii a u mnie króciutko. Obawiam się że puszczają tłoczki w bębnach. Czy ktoś wie ile takowe kosztują?

Z góry dzięki i pozdro

Opublikowano

Sprawdź pierw wysprzęglik, u mnie też był niby suchy a puszczał płyn.

Zestaw naprawczy 14 złotych,robota czysta przyjemność, zwłaszcza przy odkręcaniu tej górnej śruby przy skrzyni heheh

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano

Sprawdz ten wysprzeglik. Tylko nie tak ze na niego popatrzysz i stwierdzasz ze jest OK tylko go wyciagnij. Jezeli nic mu nie jest a nadal znika ci plyn i jakims cudem nie mozna zlokalizowac gdzie a wyciek jest bardzo duzy i plamy powinny pod autem zostawac spore, to wykrec pompe hamulcowa i zobacz czy nie ulegla uszkodzenia pompa hamulcowa od strony serwa. Byc moze plyn ucieka do serwa a stamtad podcisnieniem dostaje sie do silnika i ulega spaleniu (mialem cos takiego w e-30)

Pozdro

Opublikowano
Do tego nie mogłem dziś odjechać z roboty bo oczywiście sprzęgło w podłodze.

No to raczej wysprzęglik, a nie hamulce

Opublikowano
Do tego nie mogłem dziś odjechać z roboty bo oczywiście sprzęgło w podłodze.

No to raczej wysprzęglik, a nie hamulce

Zgadza sie ale zbiorniczek jest zbudowany w taki sposob ze najpierw brakuje plynu na sprzeglo a pozniej na hamulce