Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 lata później...
Opublikowano

http://i64.tinypic.com/27zvwue.jpg

trochę marna jakość, miejsce PDC jest zaznaczone na czerwono. pozdrawiam

Opublikowano
Dziękuję za odpowiedź. Czy w takim razie ktoś wie co to za część z mojego zdjęcia? Poprzedni sprzedawca zostawił to odłączone, jak twierdzi, żeby nie piszczały zepsute czujniki...
Opublikowano
Dziękuję za odpowiedź. Czy w takim razie ktoś wie co to za część z mojego zdjęcia? Poprzedni sprzedawca zostawił to odłączone, jak twierdzi, żeby nie piszczały zepsute czujniki...

piszczałka do pdc

Opublikowano
Koło tej małej szyby w bagażniku, po lewej i prawej stronie, pod osłoną plastikową
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć!

Podepnę się pod temat, ale nieco w innej sprawie:

W moim BMW odpadły z czujników PDC te czarne okrągłe plastikowe klapki (na skrajnych prawych czujnikach z przodu i z tyłu). Czy te klapki można z powrotem czymś przykleić (czujniki pikają jak trzeba)?

Jeśli tak, chętnie kupię od kogoś dwa uszkodzone czujniki PDC (z czarnymi klapkami), żeby dokonać ich transplantacji klapek - trochę nie chce mi się ściągać zderzaków, żeby wymieniać je na nowe, jeśli działają.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
A mnie chodzi nie o ring, tylko o czołową powierzchnię czujnika (czarne plastikowe kółko) - to nie występuje jako osobny element, stąd mój pomysł na przyklejenie z uszkodzonego czujnika.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie!

Chciałbym odświeżyć temat - od paru dni mam problem z PDC w moim X3. Po aktywowaniu PDC jest ciągły sygnał dźwiękowy z przednich czujników (piszczy non stop tak jak przy maksymalnym zbliżeniu do przeszkody).

INPA nie pokazuje żadnych błędów modułu, przy sprawdzaniu statusu i przetaczaniu samochodu w garażu wartości na wszystkich przednich czujnikach się zmieniają (czyli pomiar się odbywa), tył reaguje prawidłowo (czyli zaczyna pikać na zmianę z ciągłym sygnałem z przodu), ale sygnał ciągły z przodu jest non stop. Testowanie INPA też odbywa się prawidłowo (test włącznika, sygnałów dźwiękowych).

Czy ktoś może podpowiedzieć, gdzie szukać przyczyny? Da się jakoś zresetować moduł PDC? Wg realoem u mnie jest moduł o numerze 66209129816. Czy mam już szukać drugiego na wymianę? Koszt nowego jest dość znaczny, czy warto szukać używki?

Z góry dziękuję za porady i podpowiedzi.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)