Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Wiem że temat był już parę razy poruszany jednak nigdzie nie udało mi się odszukać zadowalającej mnie odpowiedzi.

A mianowicie chodzi o obniżenie zawieszenia w E92 320d z 2008r . Chciał bym dowiedzieć się które ze sprężyn oferowanych na allegro według forumowiczów są lepsze i które po za poprawa wyglądu i właściwości jezdnych zachowają w miarę przyzwoity komfort jazdy . Co polecacie ?

Dodam że wiosną auto mam zamiar postawić na 19" czy ten czynnik ma też znaczenie jeśli chodzi o dobór sprężyn ?

Zastanawiam się pomiędzy

- EIBACH 30/25

http://moto.allegro.pl/eibach-sprezyny-obnizajace-bmw-seria-3-model-e92-i1967398162.html

lub

- VOGTLAND 40/25

http://moto.allegro.pl/vogtland-sprezyny-obnizajace-bmw-e90-e92-warszawa-i1989188223.html

Proszę o konkretne odpowiedzi co i jak waszym zdaniem :) lub o sugestie związane z wyborem jeszcze jakichś innych sprężyn

Opublikowano

miałem ten sam dylemat, wybrałem Vogtland

wybrałem po przeglądaniu wielu postów na forach internetowych, zarówno polskich jak i zagranicznych

wybór padł na tą firmę, dlatego, że samochód jest troszkę bardziej obnizony

jeżeli chodzi o jakość, obydwie firmy to bardzo wysoka półka

założyłem nawet na zimę, komfort jest prawie taki jak na serii, wiadomo, seria wygodniejsza, ale nie będziesz na Votgland narzekał

mam porównanie z e90 z zawiasem m-pakietowym, mając vogtland jest właśnie taki komfort, czyli bardzo dobry

Opublikowano

ja takze jezdze na Vogtlandach i jestem bardzo zadowolony :cool2:

Eibach ProKit -30/-25 jest dobry ale na tych sprezynach auto stoi tak samo jak na zawieszeniu M a wiec dosc wysoko...

Jest jeszcze Eibach SportLine -45/-35 ktory obniza podobnie jak Vogtland ale jest dosc twardy...

Vogtland obniza juz dobrze ale zachowujesz komfort i uzytecznosc auta.

Polecam

Opublikowano

Dzięki za rozjaśnienie sprawy.

W takim razie myślę że mój wybór będzie podobny do waszego :)

I jeśli posiadacie gdzieś zdj jak wyglądają wasze e92 po tym zabiegu to wrzućcie jakiś link , z góry dzięki i pozdrawiam !

Opublikowano
podczepiajac sie pod temat, jak odroznic czy w samochodzie jest zamontowane m-pakietowe zawieszenie czy nie? slyszalem ze jest roznicy 2cm. to dosc niewiele wiec mozna przyjac, ze na oko sie nie okresli. czy amortyzatory sa inne? czy tylko sprezyny?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprężyny już są ! Padło na Vogtland :) teraz czekam jeszcze na 19" i wiosnę by to wszystko zamontować , jednak usłyszałem dość niepokojącą mnie opinie..

A mianowicie:

Ponieważ w moim e92 są już założone dystansy H&R to w wyniku obniżenia zawieszenia i wsadzenia alu 19" będzie występowało ocieranie co po niektórych elementów o siebie i że nie będę zadowolony...

Ma ktoś podobny zestaw wsadzony w swojej e92 ? czy rzeczywiście moje obawy są słuszne czy jest to mylna opinia i nie mam się czego obawiać ?

Opublikowano
Zawsze mozesz zdjac dystanse ;) gdzie tu problem ?

Skoro wydałem w tamtym sezonie na nie kasę to głupio było by teraz je zdejmować.. Dla tego też pytam by wcześniej znaleźć jakieś rozwiązanie i zapobiec problemowi o ile w ogóle taki wystąpi. Więc pytanie nadal aktualne

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam Panowie. Jako ze nie chce zakladac specjalnie nowego watku o e60 to odgrzeje troche kotleta.

Zakupilem sprezynki Vogtland 40/25 do swoejej e60. Jakie amory polecacie do tego zestawu zeby to najlepiej wspolgralo? Bilstein b6? b8 czy moze cos innego?

No i przede wszystkim jak jest z codzienna jazda? Nie bedzie za nisko i za twardo? Duzo juz przeczytalem na temat sprezyn i postawilem wlasnie na Vogtland iorac pod uwage pro kita30/30 i h&r 35/35... Dodam ze jezdze na 19' 245/35