Skocz do zawartości

330d pytanie do posiadaczy 3 litrowego diesla o powerboxa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie kupiłem bmw z 3 litrowym dieslem rok 2000 na automacie.Grzebiąc przy samochodzie znalazłem małą skrzyneczkę(powerbox) podłączoną wtyczką (chyba) do listwy wtryskowej. Sam tego bym nie kupił i nie zamontował,ale skoro już jest zastanawiam się czy go zostawić czy wywalić. Jakie są negatywne skutki używania takiego wynalazku?
Opublikowano
najlepiej na hamownie sprawdzić ile tam w ogóle masz kucy i niutonków, potem ewentualnie spróbuj go wypiąć i sprawdzić jeszcze raz i będziesz wiedział ile daje i jaka różnica. Jeśli nic z autem się nie dzieje, nie dymi za mocno i nie pali jak smok to chyba nie ma się co martwić.
szukam
Opublikowano
Nie mam pojęcia jakiej firmy jest ten box, wywaliłem go i widzę ze Beema ciszej pracuje. Praktycznie niema różnicy w mocy może jakieś minimalne są ale nie odczuwalne za bardzo. :cool2:
Opublikowano

jakiej firmy ten box ?

zazwyczaj taki box zwiększa JEDYNIE ciśnienie na listwie wtryskowej i nic więcej ... moc idzie do góry z racji większej dawki ale może , a raczej pojawi się dymienie , ponieważ box zazwyczaj nie zmienia ciśnienia doładowania ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Może to było do ułatwienia odpalania?

na allegro tego pełno sprzedają

Takie cuda to ludzie kupowali do Tdsów kolego.

Box był podłączony do listwy wtryskowej i tak jak pisze TC podnosił jedynie ciśnienie i spalanie, ale o dziwo nie puszczał ani dymka.

Jeśli chodzi o firmę to nic na nim nie pisze, tak już ją sprowadziłem z Niemiec.