Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mnie interesuje tylko wersja touring (pisalem o F11), F11 niedostepne w USA

a swoja droga ciekawe jest czytac na forach BMW jak ludzie sa zafascynowani dieslem w USA... w Polsce wydaje sie na odwrot - diesel jest BEEE :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
mnie interesuje tylko wersja touring (pisalem o F11), F11 niedostepne w USA

a swoja droga ciekawe jest czytac na forach BMW jak ludzie sa zafascynowani dieslem w USA... w Polsce wydaje sie na odwrot - diesel jest BEEE :)

To spróbuj w PL sprzedać benzynę...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to przynajmniej na forach odnosze takie wrazenie + znaczna czesc moich znajomych w PL przesiadla sie lub planuje przesiasc sie na benzyne...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To popatrz na ogłoszenia X5 w PB "stoją" nawet rok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
po czesci pewnie ze wzgledu na to, ze wiekszosc X5 PB jest z US po kataklizmach w stylu Katrina, dachowaniu itp.

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ja tu jestem dobrym przykładem co 6 miesięcy zmieniam autko z limuzyny latem na X-a zimą.

Na lato limuzyna(E60) bo tym wole jeździć a na zimę X bo tylko tym dojadę do domu.....

Często więc oglądam różne BMW też benzyny i zdarza się że po roku to są te same tylko dużo tańsze i nie wszystkie to rozbitki niektóre są naprawdę w świetnym stanie(na tym to się akurat znam) ale czas sprzedaży....

Niedawno nawet przewijała się na naszym forum piękna biała E70 ( w dziale Co sądzicie o tym BMW z ogłoszenia? Opinie na temat samochodów na sprzedaż) po sprawdzeni okazało się że bezwypadkowa pszczółka i co.... stoi chyba od zeszłej zimy...

Opublikowano

O! Dowiedziałem się, że X5 też montują w RPA. Myślałem, że tylko E90 i tylko z kierownicą po prawej.

Opublikowano

Aaa, to ten egzemplarz, pamiętam. Problem w tym że z tym silnikiem to żadna frajda, jeśli byłaby V8 to co innego. Choć podejrzewam że ludzie do SUV'ów wolą diesle, masa robi swoje i przez to paliwożerność jest znaczna w przypadku benzyny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie zauwazylem tego (montaz w RPA), to faktycznie ciekawe - blad?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
W Anglii kiedyś była taka mega afera jak facet w trójce znalazł monetę pod dywanikiem - południowoafrykańskiego randa :) Trójki na rynek UK były z RPA - zresztą zakład BMW w RPA jest jednym z najnowocześniejszych i wygrywał nawet jakieś nagrody w wewnątrzfirmowym współzawodnictwie - coś jak Gliwice w imperium General Motors. BMW jest w RPA od szczytu apartheidu - pierwsza zagraniczna fabryka BMW została założona właśnie w RPA: http://www.bmwplant.co.za/ ale, że X5 na rynek amerykański robili to nie wiedziałem.