Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wiem ze bylo to kilka razy ale potrzeboje jasnej odpowiedzi co do mojego przypadku .jutro bede wymienial; kilka rzeczy w aucie i przy okazji bede chyba wymienial ten filtr .mam auto bez klimy z 94r i tu pytanie jak mam dwa okragle fitry pod kratka wycieraczek to czy na bank nie bede mial za schowkiem drugie filtra .i czy wiecie gdzie mozna kupic i czy wogule wystepuje zamienik tych okraglych filtrow ?albo jak moge go zregenerowac jesli wystepuja tylko w ogrinale jak material zastosowac ???
Opublikowano

zamienników okrągłych filtrów nie ma, bo przerabiałem to samo.

Pozostaje jedynie ASO- niecałe 200zł. a co do filtrów własnej roboty to wg. mnie nie warte zachodu

Opublikowano
Z braku okrągłych filtrów można stare wymoczyć w gorącej wodzie z proszkiem do prania i przemyć je kercherem -wyglądają jak nowe i tak samo działają.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podłączam się pod temat.

Kilka dni temu chcialem sprawdzic, jakie mam filtry kabinowe. Auto nie posiada klimy, więc wydawało się że na pewno mam filr zamontowany z przodu pod wycieraczkami. Co się okazało, po rozebraniu nie znalazlem tam filtrów, pod tymi okrągłymi osłonami znajdował się z jednej strony wiatrak a z drugiej silnik dmuchawy.

Prawdopodobnie mam ten filtr w kabinie od strony schowka. Jeszcze nie sprawdzalem, ale juz w krótce to zrobie i opiszę co tam zobaczyłem.

Czy to możliwe aby alto bez klimy mialo filtr taki jak w wersji z klimą?

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano
czy czasem nie jest tak, że po prostu poprzedni własciciel wyciągnął te filtry i nie założył nowych? bo z opisu to własie pod tymi filtrami pod wycieraczkami jest silnik z dmuchawą.
Opublikowano

Witam ponownie.

Rozkrecilem właśnie ten schowek od pasażera i okazało się, że tam też nie ma filtra, to miejsce nie jest przystosowane do takiego filtra. Z tego wynika że filtry były z przodu ale ktoś je wyciągnął jszcze w Niemczech.

Cóż trzeba te filtry sobie zorganizować bo w środku auta często mam liście i proch.

Czy są jakieś zamienniki tych filtrów, bo oryginalne kosztuja podobno ok 200 zł?

Pozdrawiam

Opublikowano

[Prezes_] podał linka do działu Zrób to sam. Tam jest wszystko napisane tylko trzeba przeczytać do końca!!!

180zł kosztuje kompletny zamiennik Febi - 2filtry i dwie obudowy

jak masz rabaty to może byc taniej

Opublikowano
Witam ponownie.

Rozkrecilem właśnie ten schowek od pasażera i okazało się, że tam też nie ma filtra, to miejsce nie jest przystosowane do takiego filtra. Z tego wynika że filtry były z przodu ale ktoś je wyciągnął jszcze w Niemczech.

Cóż trzeba te filtry sobie zorganizować bo w środku auta często mam liście i proch.

Pozdrawiam

jak ktoś nie dysponuje chwilowo gotówką na filtry to prosta a zarazem skuteczna podpowiedz,

Wyjmij stare filtry ( bo wdychasz przez nie różne roztocza) ,nie zakładaj obudowy (tej półkolistej) bo bez filtrów może spadać na wybojach,a jak złożysz to na tą kratkę zewnętrzną (dookoła niej idzie uszczelka ) naciągnij rejstopę (najlepiej czarna) ,wtedy nie bedziesz miał problemu z syfem który zaciąga wiatrak.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam

U mnie osłony tych filtrów, których u mnie nie ma są bardziej niż półokrągłe. Zawierają ok 3/4 całej powierzchni okręgu i mają z góry osłone. Na rysunku nr 3 który podrzucił Prezez_ moje osłony do tych filtrów wyglądają inaczej.

Co o tym myślicie?

A filtron nie produkuje takich filtrów?

Pozdrawiam