Skocz do zawartości

328ci coupe glosna praca silnika lub skrzyni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tydzien temu kupilem :cool2: bmw e46 328 ci coupe 2000r full opcja klimatronik,fotele podgrzewane m3 skora, poduchy, zawieszenie sportowe, aluski 18 itd. :arrow: Auto zostalo kupione we wloszech. Po odpaleniu glosno pracuje. Dzwiek wydobywa sie jak mnie ucho nie myli ze skrzyni biegow. Slychac szum jak by metal tarl o metal. Auto ma przyjechane 240 tys. Przypuszczam ze to lozysko oporowe i jestem pewien ze tam nigdy nikt nie zagladal. Auto kupione w rzymie. A tam sa korki kilku kilometrowe i mysle ze poprzedni wlasciciel trzymal nogie wiecej na sprzegle niz jechal. Po zatym do poprawek lakierniczych poopcierane i do posprzatania bo w srodku jak by jezdzilo autem stado szympansow :lol: . Niepokoi mnie ten dzwiek bo chyba to nie panewka. Silnik pracuje rowno, nie kopci. Auto kosztowalo mnie 1700euro. Mysle ze dobrze kupilem. Chodz jest to poprawek lakierniczych i mechanicznych. Z lakierowaniem sam sobie poradze. Tyle ze jesli sie okarze silnik do wymiany to zonk :mad2: . Co myslicie na temat glosnej pracy silnika lub skrzyni bo to nie jest pewne co tak pracuje glosno. Pozdrawiam

Opublikowano
1700 euro za E46 328 coupe? to szykuj sie na niezłe wydatki... zasada jest taka, że każde E46 kosztuje przynajmniej 20 tys. zł. jeśli nie zapłacisz tej kwoty podczas zakupu, to dopłacisz w naprawach.
Opublikowano

1700euro za E46 328 i to coupe z wypasem??? ha,ha,ha,

Tylko sie potem kolego nie zraź do marki, bo u Ciebie hasło "będziesz miał wydatki" bankowo sie sprawdzi.

Najpierw jak tego jeszcze nie zrobiłeś to zmień olej bo włosi lubią zmieniać co 60kkm :mrgreen: a tak ogólnie to powodzenia

Opublikowano

e tam już się nie podniecajcie tym, że tak tanio kupił, może lepiej włożyć 12k w naprawy i wymiany i mieć połowę nowego auta niż kupić i stopniowo dokładać.

Te samochody trzymają u nas i u niemrów ceny ponad wyceny rzeczoznawców...to trochę sztuczne zjawisko, niestety u nas powszechne.

Jak odgłos się zmienia przy wysprzęgleniu to szukać trzeba w skrzyni przyczyny.

Jak są stuki to może być dwumas zabity. Jeśli szumi przy wysprzęgleniu to może być łożysko (tak czy siak sprzęgło do wymiany).

Jak grzechocze cały czas to wanosy do regulacji/regeneracji.

Jak mlaszcze/rzęzi co wyraźniej słychać przy schodzeniu z obrotów i na wolnych to może być napinacz rozrządu lub ślizgi.

Ciężko powiedzieć co hałasuje akurat u Ciebie... Musisz więcej szczegółów podać.

Opublikowano
Nie wykluczam ze bede mial wydatek co do tego auta. Kupujac wiedzialem co jest nie tak i bylem swiadomy i jestem ze bedzie trzeba wlorzyc pracy, zeby auto wygladalo. Koszt co do karoseri max 300 zl. Do malowania zderzak przedni, blotnik przedni lewy. I kawalek z prawej strony tylu do listwy. Wszytko rysy i male wgniecionka. Sam pomaluje bo wiem co do czego. Pod wzgledem zawieszenia: nowe amorki, opony,klocki hamulcowe. Co do silnika to wiem ze nowa chlodnica, bo jak mowil wlasciciel przeciekala. Brak oslony pod sinikiem i tez dlatego jest silnik zakurzony. Wycieki ktore zaowarzylem to zbiorniczek wspomagania ale to norma przy e46 i uszczelka pod klawiatura puszcza olej. Na mechanice tez sie zanam. Rozbiore i zloze. Ale predzej trzeba wiedziec na 100% co wydaje taki dziwny dzwiek. A nie rozebrac pol sinika lub skrzyni bez sensu. A wiec bede mial wydatek tylko na czesci, za mechanika nie place nic. A co do halasu ktory wydaje samochod podczas pracy to slychac tylko szum. I taki sam jest odglos czy sprzeglo jest wysprzeglane czy nie. Zadne stuki i grzechotanie, rzezenie czy mlaskanie :lol: . Pieniadze male za samochod. Kupilem z mysla ze sam zrobie. Pozniej wiem co mam. Co do wnetrza auta, tapicerka jest w dobrym stanie tyle ze fotel kierowcy jest troche wytarty. Czarna skora przebija pod jasny kolor. Ale moim zdaniem przy tym przebiegu to norma. Zawsze mozna zregenerowac kolorystycznie fotel kierowcy.Po zatym wyczyscic wszystko bo wsrodku chlew. Wlosi sa znani z tego ze sa brudasami. Foto auta wrzuce w sobote. Bo jeszcze stoi w rzymie. A co do poprzedniego wlasciciela to laik i nie chanlarz. I nie ma co tu sie dziwic bo wszystkie samochody z wloch sa poobijane i zasyfione. Mieszkam tu i widze na codzien auta takie ktore nie powiny juz jezdzic po drodze.
Opublikowano
1700euro za E46 328 i to coupe z wypasem??? ha,ha,ha,

Tylko sie potem kolego nie zraź do marki, bo u Ciebie hasło "będziesz miał wydatki" bankowo sie sprawdzi.

Najpierw jak tego jeszcze nie zrobiłeś to zmień olej bo włosi lubią zmieniać co 60kkm :mrgreen: a tak ogólnie to powodzenia

no tak wydatek. Ale kto powiedzial ze sie kupuje zawsze auto sprawne mechanicznie za taka cene. A moze pomysl tak sobie ze wloze kaskie teraz i nie bede mial problemow pozniej. Tez mozna kupic auto za 20 tys i za tydzien zmienic np silnik bo ktos zrobil cie w przyslowiowego xxxchujaxxx. Masz glowe i xxxchujxxx to kombinuj. Napewno nie strace na tym aucie jak go zrobie, tylko zyskam np: przy sprzedazy. A auto robie dla siebie i bede wiedzial co mam.

Opublikowano
@Danielr6 daj foty tego autka, cena atrakcyjna naprawdę. Mozna i tak kupić autko reszte włorzyć i dopieścić i wie co się ma, dlaczego nie :lol:

ps. + za silnik maży mi się 2.8

zgadzam sie z toba w 100% Bo tez mozna kupic piekne auto z wybit zawieszeniem i zajechanym silnikiem. Lepiej blacharka do roboty i przyslowiowe sprzeglo. I auto po remoncie smiga. foty beda w sobote. Auto stoi jeszcze w rzymie

Opublikowano
@Danielr6 daj foty tego autka, cena atrakcyjna naprawdę. Mozna i tak kupić autko reszte włorzyć i dopieścić i wie co się ma, dlaczego nie :lol:

Zgodnie z tym jak pisalem w tygodniu ze beda w sobote fotki i wlasnie zrobile i mozecie ocenic czy dobrze kupilem za te marne 1700e .A co do skrzyni to lozysko oporowe do wymiany. Jeszcze jest orginalne nigdy nie wymieniane to przy tym przebiegu zero zdziwienia ze szlak je trafil. Zobaczymy jeszcze stan tarczy i docisku. Wsumie wymiemia sie komplet, ale jak reszta w dobrym stanie to mozna zostawic. A na nowe sprzeglo jak siadzie do konca zawsze moge zmienic. Bo jak wspominalem za mechanika nie place. A mechanika sie fascynuje i moge to zrobic to dla satysfakcji ,a wiec nie sprawia mi to roznicy czy skrzynie zdemontuje drugi raz. Co do auta mysle ze jest warte 1700 euro. Fundusz ktory jest przeznaczony na wszystkie dobroci dla mojego e46 to 14000tys. To pozostale pieniadze jakie mialem w planach wydac na e46 w polsce bez remontow itp. A ze kupilem za 1700euro to reszte moge zainwestowac w auto i to konkretnie. Wiem ze jest zaniedbana ale dla chcacego nic trudnego. Nie takie fury podaje sie renowacji. Jak ktos robi to z pasji to czysta przyjemnosc a pozniej jest satysfakcja i zadowolenie z tego co sie osiagnelo :D Dobra oceniajcie :norty: http://www.fotosik.pl/u/daniele46/zdjecie/1/album/1057216

Opublikowano

Zgodnie z tym jak pisalem w tygodniu ze beda w sobote fotki i wlasnie zrobile i mozecie ocenic czy dobrze kupilem za te marne 1700e .A co do skrzyni to lozysko oporowe do wymiany. Jeszcze jest orginalne nigdy nie wymieniane to przy tym przebiegu zero zdziwienia ze szlak je trafil. Zobaczymy jeszcze stan tarczy i docisku. Wsumie wymiemia sie komplet, ale jak reszta w dobrym stanie to mozna zostawic. A na nowe sprzeglo jak siadzie do konca zawsze moge zmienic. Bo jak wspominalem za mechanika nie place. A mechanika sie fascynuje i moge to zrobic to dla satysfakcji ,a wiec nie sprawia mi to roznicy czy skrzynie zdemontuje drugi raz. Co do auta mysle ze jest warte 1700 euro. Fundusz ktory jest przeznaczony na wszystkie dobroci dla mojego e46 to 14000tys. To pozostale pieniadze jakie mialem w planach wydac na e46 w polsce bez remontow itp. A ze kupilem za 1700euro to reszte moge zainwestowac w auto i to konkretnie. Wiem ze jest zaniedbana ale dla chcacego nic trudnego. Nie takie fury podaje sie renowacji. Jak ktos robi to z pasji to czysta przyjemnosc a pozniej jest satysfakcja i zadowolenie z tego co sie osiagnelo :D Dobra oceniajcie :norty: http://www.fotosik.pl/u/daniele46/zdjecie/1/album/1057216

Tak jak myślałem dla mnie bomba :D ...naprawdę. Ja dałem x 2 więcej za 318i ale jak bym spotkał takie auto za 1700 eurasów też bym je kupił.

Turasy właśnie wyrywają takie auta ciągną je do wroga i tam cudownie je uzdrawiają i metka x 3 wiem co mówie bo tam byłem hehe to rodzinny biznes niestety.

Przywróć jej blask Danielr6 :8)

http://www.autocentrum.pl/gfx/katalog/1787_1.jpg

E46 on board http://directory.e46fanatics.com/

Opublikowano
1700 euro za E46 328 coupe? to szykuj sie na niezłe wydatki... zasada jest taka, że każde E46 kosztuje przynajmniej 20 tys. zł. jeśli nie zapłacisz tej kwoty podczas zakupu, to dopłacisz w naprawach.

jak nie wiesz to ci napisze sa tak zwane okazje. Ja 5 miechow szukalem i znalazlem. Juz mialem wydac grubo ponad 20 tys zl. Ale sie trafila okazja. Zdjecia sa sam zobacz.

Opublikowano

Tak jak myślałem dla mnie bomba :D ...naprawdę. Ja dałem x 2 więcej za 318i ale jak bym spotkał takie auto za 1700 eurasów też bym je kupił.

Turasy właśnie wyrywają takie auta ciągną je do wroga i tam cudownie je uzdrawiają i metka x 3 wiem co mówie bo tam byłem hehe to rodzinny biznes niestety.

Przywróć jej blask Danielr6 :8)

Turasy wiedza co dobre. A blasku dostanie tyle ze bedzie piekniejsza o 10 razy jak byla nowa :lol: Pierwsze musze sie zajac mechanika pozniej zrobie wnetrze a na koncu stylistyka karoseri zderzaki,progi, lampy,spoiler na klape tylna od m3. maska zjedzie na swiatla, nery czarne, szyby ciut przyciemniane, kierunki led, wydech, no i bedzie trzeba troche konikow jeszcze dorzucic. Fele nowe,dystanse i na glebe jeszcze nizej. I jeszcze duzo bo jeszcze sam nie wiem co :norty:

Opublikowano

"stylistyka karoseri zderzaki,progi, lampy,spoiler na klape tylna od m3. maska zjedzie na swiatla, nery czarne, szyby ciut przyciemniane, kierunki led, wydech, no i bedzie trzeba troche konikow jeszcze dorzucic. Fele nowe,dystanse i na glebe jeszcze nizej. I jeszcze duzo bo jeszcze sam nie wiem co :norty:"

Taaa,jeszcze co,żeby Ci to nie odleciało...Doprowadź auto do kultury i zostaw takie jakie jest a nie zrobisz choinke.Za tą cene warto ale nie kombinuj za bardzo :cool2:

Opublikowano
podstawowe rzyczy. Lampy xenon, zderzak m3 przod, tyl ,kierunki led , spoiler m3 na klape, maska karbon, fele i zawiesenie to dla ciebie choinka. Nie przesadzaj. Nie pisze tu o wiejskim tuningu. Masz tu link zobacz o czym mysle. http://fancytuning.com/2009/09/kneibler-autotechnik-bmw-e46-m3-coupe/ a tak wyglada moja i uwarzam ze jest dobrym materialem http://www.fotosik.pl/u/daniele46/zdjecie/1/album/1057216
Opublikowano
jak dla mnie zderzak przedni od coupe polifta jest dużo ładniejszy niż ten od M3...

Nad tym sie zastanawiam czy zmienic zderzak na m3. Patrzylem na ceny polifcie to musze powiedziec ze 500 zl jak nic trzeba dac. To znaczy jak jest w cenie to i atrakcyjny musi byc wyglad. Wszystko sie okaze jak wezme sie za remont co trzeba zrobic.

Opublikowano
to ja głos rosądku hehe napraw umyj i jeździj :nienie:

chcesz m3 kup m3 :D

ps. daj foty jak z nią skończysz

da sie zrobic :norty:

Opublikowano
Lamboo doors w pierwszej kolejności! a potem wyciągaj nadkola :mad2:

dział galerii jest gdzie indzie :!:

bad mobil mnie nie interesuje :lol:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Glosna praca skrzyni wyjasniona. Dzwiek ktory sie wydobywal ze skrzyni wywolywala blacha ktora jest zamontowana na laczeniu skrzyni z silnikiem. Ocierala o wieniec i to byla przyczyna tego metalicznego dzwieku. Przy okazi wymienione lozysko podpory walka i lozysko oporowe na wszelki wypadek.