Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam e34 520i 10/95r. Mam kluczyk z pilotem na dwa przyciski, ale niestety nie dziala.

Wymienialem baterie, rozebralem kluczyk - raczej juz nic z niego nie bedzie.

Czy moge kupic taki sam kluczyk i przelozyc plytke z niego do mojego kluczyka? Czy da rade go zaprogramowac?

Moze ktos ma na odsprzedanie taki pilot? :D

Opublikowano

Po wymianie baterii konieczne jest kodowanie pilota napiszę ci co mam w instrukcji

-otwożyć auto kluczem z pilotem

-wsiąść i koniecznie zamknąć drzwi kierowcy

-kluczyk zapłonu (kluczyk bez nadajnika ) obrócić w stacyjce na max 5 s w położenie 1 i z powrotem na 0

-nacisnąć i przytrzymać przycisk 1 pilota .nie puszczając przycisku 1 naciskać krótko trzykrotnie raz za razem w ciągu 10 s przycisk 2 Puść przycisk 1 dioda wolno pulsuje przez około 10 s

-podczas pulsowania zbliżyć nadajnik (pilot ) jak najbliżej odbiornika pod lusterkiem wewnętrznym (nie bliżej niż 15 mm) i nacisnąć jeden z przycisków

-centralne ryglowanie sygnalizuje ryglując i natychmiast odryglowując że inicjalizacja (kodowanie ) jest skuteczna .

z tego co pisze w instrukcji można zakodować więcej jak jeden pilot do jednego auta ale (4 piloty max) jednak przerwa w kodowaniu nie może być dłuższa niż 30 s.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1362846&highlight=bmw+e34&sid=44413ea07b2e2d15e0e4ac6b3ec93851

tu znajdziesz do ściągnięcia instrukcję obsługi do e34 po polsku/Przydatne nawet w codziennym użytkowaniu.

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz.

Czyli moge kupic pilot na allegro i go zaprogramowac do swojego auta?

Opublikowano
Witam,

posiadam e34 520i 10/95r. Mam kluczyk z pilotem na dwa przyciski, ale niestety nie dziala.

Wymienialem baterie, rozebralem kluczyk - raczej juz nic z niego nie bedzie.

Czy moge kupic taki sam kluczyk i przelozyc plytke z niego do mojego kluczyka? Czy da rade go zaprogramowac?

Moze ktos ma na odsprzedanie taki pilot? :D

A skad wogole wiesz ze pilot nie dziala? Latwo mozna to sprawdzic. Wez aparat cyfrowy czy tez wlacz kamere w telefonie i "postrzelaj" pilotem w obiektyw i obserwuje ekran. Jak pilot dziala powinien migac na bialo z soczewki podczerwieni.

Opublikowano

Zapomnialem o tej metodzie. Sprawdzilem.. i tak nie dziala xD

dziekuje za odpowiedzi :cool2:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

...żeby nie zakładać nowego tematu jaki był rodzaj pilota do alarmu BMW 3G EWS bo mam zamontowany alarm ale nie mam pilota tylko ten kluczyk od syreny pod maską a wolałbym uruchomic zainstalowany alarm niż montowac nowy.

...oraz czy jest mozliwość aby sprawdzić czy alarm działa bez uzycia pilota ....na przykład uzbroić alarm z kluczyka, bo na forum przeczytałem że sie da ale nie znalazłem odpowiedzi czy podczas takiej czynnosci nie zablokuje sobie samochodu i nie bendę mógł sie dostać do środka.

Opublikowano
Jak będziesz zamykał autko to przekręć kluczyk do oporu pierwszy opór centralny zamek potem masz drugi i słychać jakby szum i masz uzbrojony alarm potem jak się rozwyje to normalnie otwierasz drzwi i przekręcasz zapłon i po wyciu.
Opublikowano
A ja zapytam jak wogole sprawdzic czy alarm dziala? Bo normalnie sie uaktywania, cos brzeczy w drzwiach i zapala sie dioda na desce. Kopie w kola, bujam samochodem, ale nie włącza nic.
Opublikowano
Załączyć alarm przy uchylonym oknie i machnąć ręką w środku jak działa to zacznie wyć (chyba , że masz cztery okna elektryczne) to wtedy musi ktoś siedzieć w środku
Opublikowano

...byłem sprawdzić alarm i odrazu po podłączeniu centralki pod siedzeniem zaczeły mrugać kierunkowskazy i lampka na środkowym nawiewie ....kierunkowskazy wyłanczają się same dopiero po ok 30s ....po przekreceniu kluczyka na 2 pozycje bez zmian dalej mrugają ....jak sie wyłaczą to np ponowne zamkniecie i otwarice dzwi znów je uruchamia na taki sam czas(lampka na nawiewie cały czas mruga)....nie włanczałem tylko syreny kiedy podpiołem alarm. Czy tak powinno być czy jest cos nie tak z elektronika albo okablowaniem alarmu albo poprostu potrzebuje pilota do poprawnego działania?

Ps...po odpaleniu silnika kierunkowskazy też wciąż mrugają i jak juz przestaną a sa zamkniete dzwi to jest ok dopiero po ponownym otwarciu znów mrugają :?:

Opublikowano
Najlepiej jak byś miał pilota bo bez pilota włączanie alarmu to pokuś ale wyłączyć to już trochę zachodu ja musiałem na noc zdjąć klemę z akumulatora i dopiero wszystko wróciło do normy także kupuj pilota i programuj a będziesz miał alarm. W instrukcji jest napisane, że można kodować do 4 pilotów do jednego auta jak będziesz potrzebował to mogę przesłać ci całą instrukcję obsługi do e34 a tam dokładnie opisane jest kodowanie pilota.
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem taki pilot do alarmu 3G EWS

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/71741281e442fed9.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/765f1fb55d7038b9.html

...ale nie mogę go zaprogramować (próbowałem już kilku sposobów)...może to dlatego że po podłączeniu alarmu jest on cały czas aktywny i dioda na nawiewie wskazuje jego aktywność migając i kazde otwarcie drzwi, maski czy klapy bagaznika nawet zaryglowanie dzwi powoduje jego uruchomienie na ok 30s?

Edytowane przez papdzan
Opublikowano
Załączyć alarm przy uchylonym oknie i machnąć ręką w środku jak działa to zacznie wyć (chyba , że masz cztery okna elektryczne) to wtedy musi ktoś siedzieć w środku

Mam tylko przod w elektryce.

• 3 lata później...
Opublikowano

Mam problem. Padla bateria, kluczyk rozkodowany, otwieram drzwi z kluczyka, alarm wyje. Wyciagnalem bezpiecznik alarmu z nadzieja, ze sie rozbroi, ale nic z tego. Po wlozeniu bezpiecznika od razu zaczyna trabic i mrugac kierunkami. Co mam zrobic, zeby alarm rozbroic? Bez rozbrojenia nie moge zakodowac kluczyka...

Alarm fabryczny.