Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[WITAM MAM PROBLEM Z SILNIKIEM 3.5I N62 A MIANOWICIE PO WYMIANIE SONDY L. PRZEPŁYWOMIERZA SILNIK DALEJ MUŁOWATY PO ODPIĘCIU PRZEPŁYWOMIERZ NA ZAPALONYM SILNIKU MOTOR LEPIEJ SIE WKRĘCA NIE SŁYCHAĆ CIAGANIA GARÓW TAK JAK Z PODŁĄCZONYM PRZEPŁYWOMIERZEM BEZ PRZEPŁYWKI ODPALAM Z NACIŚNIETYM PEDAŁEM GAZU I CHWILE PRZY GAZOWUJE MOTOR NIE GAŚNIE SAM... PO ZAPIĘCIU PRZEPŁYWOMIERZA NA ZAPALONYM SILNIKU MOGĘ SKASOWAĆ BŁĄD I JECHAĆ ....KM NIC SIE NIE DZIEJ PO ZGASZENIU TEMAT WRACA BŁĄD SILNIKA KULANIE GARÓW...CZY POTRZEBNA JEST ADAPTACJA PRZEPŁYWKI CZY CO ???CO TO MOŻE BYĆ ??/ POMÓŻCIE
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Nie potrzebna jest żadna adaptacja przepływomierza.O ile wiem nie istnieje nawet taka procedura dla tego silnika.Wystarczy skasować (przywrócić wartości fabryczne) adaptacje zapisane w sterowniku.W twoim przypadku trzeba się koniecznie przyjrzeć przepływomierzowi-może być uszkodzony.
Opublikowano

kasowany był błąd wielokrotnie a przepływomierz nowy taraz pojawia mi sie komunikat w inpie

AUSSETZERERKENNUNG, SUMMENFEHLER

CO TO MOŻE BYĆ JUŻ MAM DOSYĆ TEGO AUTA I NIKT W KOSZALINIE NIE WIE CO Z TYM ZROBIĆ RĘCE OPADAJĄ

Opublikowano
Nie mam benzyniaka ale tłumacząc błędy na polski wychodzi, że nie pali ci na wszystkie gary? Kolego do sprawdzenia w takim razie wszystkie świece oraz cewki. Nie wyrzuca na którym cylindrze nie pali?
Opublikowano
Z zapisanego błędu wynika ,że masz "wypadające zapłony" na poszczególnych cylindrach lub całkowity brak zapłonu w poszczególnych cylindrach. Ustal ,które cylindry szwankują a następnie zamień miejscami cewki zapłonowe z cylindrów "dobrych" "na cylindry "złe"Jeśli ponowny odczyt błędów ujawni wypadające zapłony w miejscach ,gdzie założyłeś cewki z cylindrów poprzednio szwankujących wówczas do wymiany są cewki zapłonowe.W silniku N62 cewki są materiałem eksploatacyjnym i wymienia się je razem ze świecami co 100tys km.Wtedy kłopotów nie ma.. Uszkodzone cewki są częstą przyczyną poważnego uszkodzenia sterownika silnika, tak więc oszczędzanie na cewkach się nie opłaca....