Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam - poradzcie proszę!!!

X5 30D X- z 2011 wypasażenie ... nowe ca. 380-390 k - moge to mieć za 290 brutto - przebieg ca. 15.000 km - zakup u poskiego dealera z fakturą - auto kupione z BMW AG Monachium - spraw pilna bo decyzje musze mieć do poniedziałku. Rozważałem rózne auta ale - ... duże tego było!!! - i nic poza BMW nie wchodziło praktycznie w rachubę - ale budzet zakąłdany na auto przekraczam o 90 K.

Licze na pomoc rozsądnych bratnich głów!!! POZDRAWIAM

Opublikowano
Model 30d fajny nawet ale ja bym celowal w 40d, spalanie mniejsze a przyjemnosc z jazdy o wiele wieksza.
Opublikowano (edytowane)
jeżeli przekraczasz budżet aż o 90 tysi to sobie odpuść. Byłem niedawno w podobnej sytuacji-kusiło mnie na nowego SUVa ale był o 50 tysięcy więcej niż planowałem- dałem sobie spokój- czasy idą niepewne- co zrobisz jak coś naprawdę się załamie-będziesz sobie pluł w brodę że po kiego Ci ten samochód poza tym za pod koniec 2012 ma wyjść nowa X5 - co wtedy - przecież nie zmienisz na nowy po roku a wydasz teraz 3 stówki za stary model-dlatego ja odpuściłem X5 a zamówiłem F10. Widziałem że myslałeś też nad X3- poczekaj do marca mają być tam dostępne te same silniki co w F11 2litry diesel 218 KM i benzyna 245KM- moze z tego coś na spokojnie wybierzesz Edytowane przez gregsan
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
(...) poza tym za pod koniec 2012 ma wyjść nowa X5 - co wtedy - przecież nie zmienisz na nowy po roku a wydasz teraz 3 stówki za stary model-dlatego ja odpuściłem X5 a zamówiłem F10. Widziałem że myslałeś też nad X3- poczekaj do marca mają być tam dostępne te same silniki co w F11 2litry diesel 218 KM i benzyna 245KM- moze z tego coś na spokojnie wybierzesz

po pierwsze, to w 2012 nie bedzie nowej X5

po drugie, nie warto kupowac samochodow zaraz po rozpoczeciu produkcji danego modelu, bo samochod moze sprawiac klopoty (vide jakosc F10 i F25), lepiej poczekac do liftingu, ktory jest po kilku latach - wychodzi na to, ze nowa dopracowana X5 bedzie za jakies 4-6 lat

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Nie wiem po co odgrzewasz mielonego jak sprawa juz rozwiązana- trzeba było doradzić koledze jak jeszcze nie podjął decyzji. Czy będzie nowe X5 to się zobaczy, jeśli miałoby wyjść na poczatku 2013 to też niedługo a co do czekania na polift to zależy co kto lubi.
Opublikowano

Z tego co usłyszałem w BMW - nowa wersja zawsze jest po 7 latach - zatem 2014. Kwestia zatem trochę odległa ...

Obecnie szukam porad gdzie i jakie zimówki kupić - opcja w salonie za cross spoke 177 to ca. 11.500 brutto.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pytasz - odpowiadam: pisze przede wszystkim dlatego, aby skorygowac bzdury, ktore piszesz

Nie wiem po co odgrzewasz mielonego jak sprawa juz rozwiązana- trzeba było doradzić koledze jak jeszcze nie podjął decyzji. Czy będzie nowe X5 to się zobaczy, jeśli miałoby wyjść na poczatku 2013 to też niedługo a co do czekania na polift to zależy co kto lubi.

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Gratuluje posiadania informacji z pierwszej reki i statusu wszystkowiedzacego guru, a kto pisze bzdury to sie niedlugo okaze.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam

prosze o informację czy ktoś swoje auto doposażał w dodatkowe odcięcia zapłonu i/ lub inne urządzenia zabezpieczające przed kradzieżą? pozdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

może nieco dziwny temat - ale prosze o info jak radzicie sobie z czyszczenie jasnej skóry? Moje auto po przebiegu 15000 km - przy kolorze ostrygowym - ma kolor ...niebiesko-czarny - wiem że to efekt jazdy w dzinsach - ale z jednej strony cięzko mi się odzwyczaic od tego typu spodni a z drugiej nie znalazłem alternatywy zimą-wiasną by nie brudzić siedzeń.

może ktoś ma pomysł na "mini" pokrowiec?

POZDR

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w dziale F10 byly przynajmniej 2 osoby, ktore probowaly mnie przekonac, iz utrzymanie jasnej skory jest latwiejsze niz czarnej - moze tam zadaj to pytnie?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Witam

może nieco dziwny temat - ale prosze o info jak radzicie sobie z czyszczenie jasnej skóry? Moje auto po przebiegu 15000 km - przy kolorze ostrygowym - ma kolor ...niebiesko-czarny - wiem że to efekt jazdy w dzinsach - ale z jednej strony cięzko mi się odzwyczaic od tego typu spodni a z drugiej nie znalazłem alternatywy zimą-wiasną by nie brudzić siedzeń.

może ktoś ma pomysł na "mini" pokrowiec?

POZDR

Gdzieś na forum temat o przebarwionej skórze od dżinsów się przewinął. Rozwiązanie - kupić porządne firmowe spodnie. Podobno pomaga :D

Opublikowano
w dziale F10 byly przynajmniej 2 osoby, ktore probowaly mnie przekonac, iz utrzymanie jasnej skory jest latwiejsze niz czarnej - moze tam zadaj to pytnie?

Miałem ostrygę w F10 i po ponad roku i 12 tys km. trzeba było bardzo przyglądać się żeby dojrzeć jakiekolwiek przybrudzenie. W serwisie sprzedają zestaw do czyszczenia a potem konserwacji skóry, podobno bardzo dobry. Głównie noszę dżinsy i czarne garniaki ale też często szorty upaćkane cegłą z kortu. Cegłę mokrą szmatką załatwiałem.

A może pora na zmianę marki dżinsów albo pranie? Po 3-4 praniach nie ma szans żeby ciągle barwiły

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miniasom Dziękuje za info , zaś w kwestii spodni - myślę że własciciel auta powyżej ca. 300k - nie do końca wie co to markowe spodnie - no comments :duh:

pozdro