Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie podgrzewacza wody z E46 64.12-6 904 668 jak widać na zdjęciach posiada 2 grube kable zasilające i jeden wtyk z którego odchodzą 2 cienkie kabelki. Na pierwszy rzut oka podgrzewacz wygląda solidnie i jego cena jest przystępna. Mam pytanie do Was czy to urządzenie zadziała zwierając kable wychodzące z tego wtyku, albo czy ktoś wie jak uruchomić to urządzenie "na stole" tzn bez E46. Dopiero przymierzam się do kupna i nie mam możliwości sprawdzenia, zwracam się do Was bo być może już ktoś miał doczynienia z tym podgrzewaczem. Chce ogrzać swojego diesla, nie jestem posiadaczem bmw ale liczę na Waszą życzliwość i zainteresowanie.

http://img10.imageshack.us/img10/8783/1973428863.jpg

http://img46.imageshack.us/img46/1695/19734288631.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Jak działa taki podgrzewacz wody czy to urządzenie działa automatycznie na postoju podczas mrozów? Jak sprawdzić czy działa u mnie?
Opublikowano
podgrzewacz działa automatycznie, z tego co kojarze jak temp. spadnie do okreslonej wartosci i temp. cieczy bedzie nizsza niz chyba 50 stopni to on sie odpala. Jesli ciecz jest ciepla lub na dworze jest cieplo to on sie nie uruchamia.
szukam
Opublikowano

W e46 po FL działa on na tej zasadzie:

Ogrzewa wodę jeżeli temp wody (a w sumie bardziej płynu chłodniczego) jest niższa niż 30'C, wtedy również działają świece żarowe z odpowiednią mocą (ale tylko po fl, przed był zwykły przekaźnik od świec, po fl mamy już sterownik). Czy nadaję się to do ogrzewania postojowego? Wątpię, nie wiem ile W jest to urządzenie ale podejrzewam że na wyłączonym silniku szybko akumulator Ci może się rozładować, do ogrzewania postojowego stosuje się webasto które spala paliwo.

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano
otwórz go są zatrzaski i wyjmij elektronikę jeśli będzie zepsuty to zobaczysz płytkę upaloną jak zawsze!
www.Car-los.pl
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam

Na sam początek chciałem się przywitać jestem nowym forumowiczem ale za to fanem marki od lat.

Jeśli mogę odgrzać kotleta, to z moja 320D jest problem. A mianowicie z podgrzewaczem wody po zdjęciu elementów plastikowych ukazała mi się upalona płytka, zakupiłem cały podgrzewacz oczywiście używany również go rozebrałem. Elektronika z zakupionego podgrzewacza wizualnie jest w stanie idealnym więc ją zamontowałem i jedynym efektem po całej naprawie jest nadal błąd od podgrzewacza który widniał wcześniej (po wykasowaniu wskakuje ponownie) oraz podnoszenie obrotów na jakieś 2 sekundy w odstępach minutowych.

Nie jestem w stanie zmierzyć miernikiem czy grzałki są sprawne. Proszę o pomoc w mojej sprawie bo ostatnie dni postraszyły mrozem a nie chcę jeździć z niedogrzanym silnikiem.

Pozdrawiam