Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niestety jestem zmuszony wymienić przepływomierz :/ z powodu uszkodzenia mechanicznego :/ Numery mojego to BOSCH- 0928400504, BMW- 7 788 744.0. Znalazłem sobie na allegro kilka sztuk używek. Powiedzcie mi czy po kupnie o tych samych numerach ale pochodząca z demontażu np e60 3.0d anglika to muszę robić jakąś adaptację czy wkładam i jeżdżę?
Opublikowano
NIe musisz adaptować,wymieniałem 3 dni temu,miałem też 504 a kupiłem Bosha z numerem 529 i jest ok.Po za tym używka nie zawsze jest wpełni sprawna,nowa kosztuje ok 800 pln.
Opublikowano
Żadne objawy. Zwyczajnie profilaktycznie chciałem przeczyścić.. a żeby sobie robotę ułatwić wpadłem na pomysł żeby wyjąć czujnik z tego kanału plastikowego..Próbowałem wyjąć i wtedy usłyszałem PYK! myślę że pękła płytka wewnątrz..w życiu bym się nie spodziewał że to takie delikatne..dramat. Człowiek uczy się na błędach :D Objawy owszem były..jak już podpiąłem z nadzieją że niczego nie zepsułem..mianowicie po podpięciu na zimnym nie chciał odpalić..a potem jak był troszkę ciepły bo pochodził bez przepływki to wciskałeś pedał gazu a on nic
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żadne objawy. Zwyczajnie profilaktycznie chciałem przeczyścić.. a żeby sobie robotę ułatwić wpadłem na pomysł żeby wyjąć czujnik z tego kanału plastikowego..Próbowałem wyjąć i wtedy usłyszałem PYK! myślę że pękła płytka wewnątrz..w życiu bym się nie spodziewał że to takie delikatne..dramat. Człowiek uczy się na błędach :D Objawy owszem były..jak już podpiąłem z nadzieją że niczego nie zepsułem..mianowicie po podpięciu na zimnym nie chciał odpalić..a potem jak był troszkę ciepły bo pochodził bez przepływki to wciskałeś pedał gazu a on nic

Czasami niestety i tak się zdarzy , chciałeś dobrze. Nie psuje ten, co nic nie robi :cool2: