Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam,chcę kupić e30 316przejśćiówka 91/94 sprzedający kupił go z blokadą,przy 3,5tys obr.odcina zapłon ale jemu to nie przeszkadzało.Pytając mechanika co jest z tą blokadą odpowiedział mi że może to coś ze zmianą palucha a drugi że zaprogramowano tak komputer.Kto pomoże rozwiązać ten problem,z góry dziękuję za rady. :? Edytowane przez jacek35
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak odcinjka przy 3,5tyś. Olej tę padakę po wydasz z 1 tyś na dzień dorby. To zadne odcięcie tylko bardzo mocno zużyty wałek i dźwigienki powodują ze silnik nie wkręca sie za nad to... Po jakiego grzyba ktoś miałby robić blokade przy 3500tyś??? Niebezpieczne i bardzo byłoby to głupie... Szczeże olej tę furę. Masz jakiś link do aukcji czy cuś???

PZDR>

Opublikowano
Buhahahahah, świetni mechanicy :D Blokada przy 3500 rpm, super :D Jak kolega wyżej pisze - olej to auto, pewnie rozrząd już w agonii. Aha, nie ma jakichś przejściówek 91/94. Jest wąska lampa (do września 87) i szeroka (od września do końca), z małymi odstępstwami jeśli chodzi o cabrio.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
HEHE, ale nie wpadłem na to...moze rzeczywiscie tak być, ale by było trzeba to sprawdzić w trakcie jazdy,
Opublikowano
Muszę się przyznać , że sam taką gapę kiedyś popełniłem :oops: Patrzę się na zegar 3k a silnik chce mi wyskoczyć.Nie kręciłem go do odcinki ale jak głupi się cieszyłem , że jeszcze tyle zapasu pod nogą mam hehee :D
Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
Opublikowano (edytowane)
Podłączyłem go do komputera i wyszło że jest coś z przepływomierzem i sondą lambdą ,co o tym sądzicie! Edytowane przez jacek35
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ma LPG?? Sonda jak najbardziej może coś być ze starośći, przepływkę jedynie jak dostało strzał og gazu. Jak gazu nie ma to przepływkę jest praktycznie do śmierci technicznej auta. Przysłychaj sięjak silnik kręci, na słuch słychać czy jest to 3,5 czy 6tyś.

PZDR>

Kolego i zmień tytuł, bo jak Mod tu wpadnie to bedzie boleć :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Ma gaz ,a z obrotami on się nie robił słabszy tylko jag by nagle odcieło paliwo przy 3,5tys,ale go nie kupiłem a gosciu chciał tylko albo aż 1200zeta!