Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mechanik doradzil mi aby zamiast wymieniac visco wstawic wiatrak/wiatraki elektryczne, ze to odciazy troszke silnik(ze2koniexD) itp.

Co wy na to, spotkaliscie sie z takim czyms? Jaki wiatrak z calym plastikiem by pasowal? Cos w stylu plug&play? Hmm i jak sie nazywa wlacznik ktory dziala pod wplywem temp? Bo widzialem w TV wlasnie od elektrycznego wiatraka temp wzrasta wlacza sie automatycznie wiatrak?

Dzieki.

Opublikowano
Wydaje mi się że nie ma sensu kombinować kolego - raz że jak masz visco to albo działa albo nie działa natomiast elektryka to wiesz - przekaźnik, czujnik, wentylator, to tamto siamto więc dużo rzeczy które mogą się zepsuć. Co do odciążenia silnika to wentylator elektryczny też potrzebuje "papu" tyle że w innej formie.

Galeria samochodu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=157&t=246628

Komputery, konsole, gry - sprzedaż, serwis. http://WWW.ZETCOM.ORG

Opublikowano
no bo teraz visco ciagle mi kreci;/ sie smialem ze chlodzi silnik na zas ;D odrazu po odpaleniu ma temp i chlodzi ;D Bede musial myslec, ale i tak pewnie sie za to wszystko wezme po zimie;] bo trzeba uszczelke pod glowica wymienic pewnie chlodnice;/ Bo zapowietrza ciagle uklad ;/
Opublikowano
Visco jak jest zimne i stało kawałek czasu ma prawo na początku być sklejone, a tak w ogóle to zawsze lepiej jak chodzi niż jak by miało nie chodzić :lol:
Opublikowano

one juz jakis czas tak ciagle dziala, i mialo byc naprawiane, ale ze ja malo jezdze ojciec ciagle jak juz, a przy jego jezdzie czy by dzialalo czy nie nic nie zmienia wiec niech jezdzi, odloze kase i zrobie wszystko odrazu za jednym zamachem, no ta napewno sie nie przegrzeje ;D.

Czyli ogolnie mowicie nie bawic sie w elektrycznym?