Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie .

wiec tak mam bmw e36 z 1993 roku 1.6 poj. silnik m40 na pasku i mam problem tego typu że samochód nie ma mocy przy nacisnieciu pedala gazujest tak sprzeglo bierze dosc nisko i jak auto zaczyna sie pruszac to tak jak by automatycznie starcilo moc pomijajac ze na jedynce byl ten silnik szalony a teraz mam wrazenie ze sie nie radzi wiem ze 100km tonie szal ale byl dosc zwinny ten silniczek podpowiem tak ze 100KM zrobilo sie może 55KM poprostu nie radzi sie ,zdażyłem przestawic rozrzad do przodu o jeden ząbek troche zwinniejsza jest lecz to nie to co kilka miesiecy temu jakies sugestie panowie mile widziane.

Opublikowano
Przestawiłeś rozrząd o ząbek, a czy przejrzałeś wałek i krzywki?? kolega w tym silniku miał taki problem że nie chciała jechac więcej jak 140 km/h męczył się zmieniał cały osprzęt a gdy przyszedł kres jego nerwów udało mu się zdobyć nowy (drugi) wałęk rozrządu i gdy go wymienił momentalnie auto odzyskało moc i prędkość !!
Opublikowano
witam serdecznie .

wiec tak mam bmw e36 z 1993 roku 1.6 poj. silnik m40 na pasku

A czy widziałeś m40 na czymś innym niż pasek no i tytuł popraw na zgodny z formatem który znajdziesz na górze działu .

Co do braku mocy to tak jak kolega "GRACUS7" napisał zacznij od sprawdzenia wałka to bolączka m40