Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie poradzcie mi, czy warto stosowac wszelkiego rodzaju ulepszacze ktore mozna dostac na stacjach lub w sklepach moto, mam na mysli wszelkiego rodzaju prepartay ktore dolewa sie do baku i maja chronic silnik i ulatwiac jego prace i rozruch na lpg??? wypowiedzcie sie prosze na temat moze ktos uzywa czy warto i czy nie szkodzi to zamiast pomagac??

pozdro i z gory dzieki:)

Opublikowano
Według mnie daj sobie spokój.Skoro jakis preparat ma pomagac w pracy na gazie to musiałbys dolewać go do butli z gazem co jest awykonalne :) .Wystarczy ze stosujesz dobry olej,troche czesciej go zmieniaj,miej min 15-20 litrów benzyny w baku i od czasu do czasu wlej do tego paliwa jakis dobry uszlachetniacz do paliwa,lub raz na jakis czas srodek do czyszczenia wtryskow.
Opublikowano
rozumiem o co wam chodzi, ten tzw ulepszczasz tz sie wlewa do baku z paliwem i ma on za zadanie ponoć sprawiac ze silnik lepiej chodzi na gazie bo go smaruje czy cos takiego bo przeciez gaz jest suchym paliwem, wiec to tez sie leje do Pb, nie wiem o co z tym chodzi ale widze ze opinie sa negatywne :) dzieki za zdanie
Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanie... czy chodzi o jakies konkretne ulepszacze i uszlachetniacze d Pb czy po prostu takie ktore zazwyczaj mozna kupic na stacjach, np polepszajace osiągi silnika itd
Opublikowano (edytowane)

Jedynie co warto stosować ,to od czasu do czasu warto wlać do baku z benzyną preparat do czyszczenia wtryskiwaczy benzynowych może być np : "STP 5514"jest to preparat który : czyści końcówki wtryskiwaczy które lubią się zatykać w przypadku długotrwałej jazdy na lpg

usuwa rdzę oraz brud z układu paliwowego ,czyści układ paliwowy.

PS: lukas23 za pomocą znaczka X po prawej strony postu możesz usunąć swoje podwójne posty o tej samej treści,chyba że ktoś już napisze następny post to wtedy jedynie możesz zmienić treść,ale nie możesz go usunąć.

Edytowane przez Labrador

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
zrobiłem jak rzekliście:) wlalem cos co ma czyscic wtryski jednak skoro jezdze na gazie to na pb tylko mi odpala a poźniej przelącza sie na lpg...wiec czy powinienem jezdzic teraz po wlaniu tego srodka caly czas na benzynie zeby miało to sens?
Opublikowano
zrobiłem jak rzekliście:) wlalem cos co ma czyscic wtryski jednak skoro jezdze na gazie to na pb tylko mi odpala a poźniej przelącza sie na lpg...wiec czy powinienem jezdzic teraz po wlaniu tego srodka caly czas na benzynie zeby miało to sens?

powinienes przejechac kilkadziesiat kilometro na Pb... lub poprostu po odpaleniu jedz chwile na Pb, ja tak robie i uwazam to za najlepszy sposob.

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano
Jedynie co warto stosować ,to od czasu do czasu warto wlać do baku z benzyną preparat do czyszczenia wtryskiwaczy benzynowych może być np : "STP 5514"jest to preparat który : czyści końcówki wtryskiwaczy które lubią się zatykać w przypadku długotrwałej jazdy na lpg

usuwa rdzę oraz brud z układu paliwowego ,czyści układ paliwowy.

pozwolę sobie zgodzic sie z kolega. Moj tata miał problem z wtryskiwaczami w jego V-6. Co prawda to nie BMW ale to nie ma znaczenia. W samochodzie zapchały się wtryskiwacze a dokładnie jeden. i samochód mało tego, ze dziwnie odpalał, trzesło nim lekko i słabo przyspieszał, to trudno było go uruchomic po całonocnym parkowaniu.

Dobrz rzecz ten srodek do czyszczenia wtrysków.pomogło. NIe wolno jego zbyt cesto stosowac i trzeba postepowac zgodnie z instrukcją...

Zycze jak najmniej problemów z ukł paliwowym....

"Mężczyznę poznać nie po tym jak zaczyna, ale po tym, jak kończy..." Leszek Miller

"Czy stać nas na to, aby nas nie było stać..?" Kazimierz Marcinkiewicz

2oo> niż 4 koła