Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co do ceny benzyniaków to pół roku temu kiedy szukałem autka to choć ropa była tańsza to i tak benzyniaki były droższe...baaardzo mały wybór..w niemczech również wtedy podobnie. A jeśli chodzi o to ile może kosztować ładna e90 320i to może kosztować i dużo i mało..wszystko zależy od tego jaki przebieg Ci interesuje rocznik wyposażenie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z krajowym pochodzeniem to prawie niemożliwe. Bo Polak jest taki pokręcony, że nawet jak jeździ 10 tys rocznie, to musi mieć na ropę bo mało pali i jest taniej przy dystrybutorze (choć to akurat już było i pewnie nie wróci), nawet jak kupuje auto za 150 tys zł. Szukaj raczej na rynku niemieckim, ale tam jest drożej. Z uwagi na aktualny kurs euro bardzo trudno będzie znaleźć tanie auto.
Opublikowano
No wymogi niezbyt wygórowane lecz z tym budżetem myślę że i tak nie możliwe kupić pewną e90..przykładowo w de za taką prawie gołą :) trzeba wydać około 45tys zł, a gdzie opłaty.. Nie myślałeś o e46?
Opublikowano
Ja moją bunie kupiłem rok temu za 42 tyś jestem trzecim właścicielem i jestem bardzo zadowolony przebieg 170tyś sprawdzony w Aso :D .Żadnych ukrytych wad
Opublikowano

Od marca mam 320i. Auta szukałem 2-3 miesiące - raczej obojętne mi było diesel czy benzyna, natomiast obligatoryjnie musiał być to automat. Ceny benzyniaków były raczej nieco niższe od diesli lecz ich podaż bardzo mała. Mimo to łatwiej było mi kupić niezajechaną benzynę (93 tys.km przebiegu) niż diesla. Za tą kasę (45 tys. zł) w tym czasie najmniejszy i dający się potwierdzić przebieg 320d to było 160 tys.km - czyli auto niemal 2x bardziej zużyte. Diesle z przebiegiem < 100 tys.km zaczynały się powyżej 70 tys.zł. Moim zdaniem rocznik ma tu drugorzędne znaczenie, jeśli ktoś szuka auta dla siebie na 4 lata. Teraz mam lekko ponad 100 tys.km. Oprócz oleju i filtrów wymieniłem końcówki drążków kierowniczych (600 zł z wymianą i ustawieniem geometrii) i uszczelkę pompy vacum (80 zł z wymianą).

Generalnie jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

E46 za 20 tyś? Pewnie jakiś ulep można będzie kupić, ale z pewnością nic sensownego nie kupisz do takiej kwoty..

No chyba że Ci nie zależy to pewnie kupisz jakąś "igłę z Niemiec, od 1 właściciela z klasycznym 180 tkm przebiegu" od zegarmistrza, lekarza czy inne maści turka :)

Opublikowano
Moim zdaniem powinieneś się nastawić na kupno zadbanej i dopieszczonej e46 z roku 2004 niż e90 z 2005. Nie orientuję się do końca w cenach ale chyba za 42 tyś to e90 nie kupisz, mówie oczywiście o aucie które byłoby bezwypadkowe i zadbane. Czasami trafiają się okazje, chociaż ja osobiście w owe okazje nie wierzę, bo mi się nigdy nie trafiła :P, więc może Ci sie uda kupić fajną e90. Ale moim zdaniem lepiej się nastawić na e46, a może mile się zaskoczysz i uda się wychaczyć fajną e90.