Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś napotkał mnie dziwny problem, otóż nagle jechałem, była mokra droga, padała mżawka, nagle gdy dojechałem do zakrętu zredukowałem na 2-kę, po czym nagle zgasła moja beta, po chwili odpaliłem ją znów , ledwo, ale pokręciła i jakoś odpaliła, przejechałem może 3/4 km i nagle znów zgasła, tracąc całkiem swoją moc.

Od czasu jej scholowania do domu ona kręci jak ją się podładuje, chwile pochodzi tracąc obroty i gaśnie, czego może to być przyczyna pompy paliwa, bezpiecznika, przekaźnika... ? nie wiem, poproszę o waszą pomoc.

pozdrawiam,

Opublikowano

1. Czy kręci rozrusznikiem bez podładowywania?

2. Jak przekręcisz kluczyk na włączenie prądu to słyszysz pompę? (1,5 sekundowy szum)

3. Drożność przewodów, filtr powietrza i paliwo sprawdzone?

Opublikowano

A czy jest taka możliwość, że poszedł mi przewód od wspomagania, jak jezdziłem ok 6 dni bez wspomagania pompa mi się zatarła i teraz stanęła i silnik jak odpala to blokuje go koło od pompy i nie ma siły, po czym gaśnie? Bo pompa dziś zaczęła wydawać dziwny dźwięk, jakby stanęła i nie wiem czy wystarczy wymienić tylko pompę i przewód, czy coś innego się uwaliło tym bardziej, że nie słychać zasysania paliwa i wcześniej też chyba nie było słychać.

Przekaźniki, bezpieczniki wyglądają OKEY.

Opublikowano
Ja bym sprawdził czy pasek od alternatora jest dobrze naciągnięty i czy wogóle alternator działa
Opublikowano
To by się kontrolka od ładowania świeciła, pierwsza myśl - pompa albo zatkane przewody/filtr
Opublikowano
podepnij ja na krótka pod aku(tylko na chwile)i zobaczysz

Że niby pompę wspomagania ma podłączyć pod akumulator :duh:

A czy jest taka możliwość, że poszedł mi przewód od wspomagania, jak jezdziłem ok 6 dni bez wspomagania pompa mi się zatarła i teraz stanęła i silnik jak odpala to blokuje go koło od pompy i nie ma siły, po czym gaśnie?

Tak istnieje taka możliwość , ale powinieneś słyszeć piszczenie paska klinowego

Opublikowano
kolego sebae36 kolega wyzej mial na mysli pompe paliwa zeby po aku podlaczyl na chwile a nie wspomagania zle przeczytales :duh: :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No nie wiem, przyczytaj jak auto to napisał. Też wydajemi sieze chodzi mu o pompę wspomagania do momentu gdy napisał że nie zasysa...No ale jak ktoś pisze jak popadnie to wtedy są takie niejasności...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czy jest taka możliwość, że poszedł mi przewód od wspomagania, jak jezdziłem ok 6 dni bez wspomagania pompa mi się zatarła i teraz stanęła i silnik jak odpala to blokuje go koło od pompy i nie ma siły, po czym gaśnie? Bo pompa dziś zaczęła wydawać dziwny dźwięk, jakby stanęła i nie wiem czy wystarczy wymienić tylko pompę i przewód, czy coś innego się uwaliło tym bardziej,..............

To powodz, o co chodzi w tej wypowiedzi, A znazaczę żę odpowiedział bezpośrednio po tej wypowiedzie. Wiec kolego sorki, ale jak ktoś sie dwa razy nad Twoją radą nioe zastanowił to pewnie pomyślał jak wiekszość.

PZDR>

Opublikowano
Ty te znaczki tylko za takie napinanie sie dostałes?Słuchaj nie widze powodu abys spuszczał sie nad tak drobnym uchybieniem,chyba prze ta osobe która pisała post zostałem zrozumiany,wiec nie rob szumu :nienie:

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....