Skocz do zawartości

320i Wypadanie Zapłonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mianowicie taki problem w moim bmw e46 2.0 benzyna z gazem brc 2001r

problem jest ze po podpieciu pod kompa wychodza bledy wszystkich cylindrów oraz 2 sondy lambda przed katalizatorem 1 i 2 wymienilem sondy na NGK orginał swiece ngk orginał i nadal to samo nie wiem juz co zrobic czyscilem przepustnice rano odpale bez problemu pochodzi tyroche jakby gubił obroty zachwile zacznie nimi bujac i gasnie odpale pogazuje i jest ok jade stoje na swiatłach nie raz tak zrobi na benzynie oczywiscie a na gazie gasnie albo musze przygazowac i jest ok ale nie raz znowu jest idealnie cyka az miło nie wiem za co sie zabrac mechanik teraz powiedział mi ze to głowica co wy na to

Opublikowano

hej,

a nie miałeś błędu czujnika wałka?

Opublikowano

Wypadanie zapłonów i błędy sond mogą być wtedy gdy lewe powietrze dostaje się do układu paliwowego. Znajomy ma to samo z 3 litrową benzyną.

Twoja pewnie na zimnym zawsze chodzi dobrze dopiero na gorącym jest problem ? trzęsie budą i to tez nie zawsze ?

Opublikowano
  • Autor
na zimnym odpali ok a po chwili moze juz odpasc zapłon i nawet zgasnie i na ciepłym to samo i błedów czujnika nie mam chyba ze nie zdjagnozowali ale juz wymieniłem na orginał jeden wlotowy a wylotowy na orginał ale uzywany ale juz dawno i było ok
Opublikowano
  • Autor
ale gdzie moze łapac powietrze ładnie poskręcałem dolot i nic niby nie zasysa sprawdzał gazownik
Opublikowano
  • Autor
A może to byc ta głowica czy moze krokowiec pada chociaz go czyscilem ostatnio bo juz naprawde mam dosc
Opublikowano
  • Autor
wymienic tez koncowki cewek mialy niby bialy nalot
Opublikowano

zdaża sie że gubi zapłon z powodu przebicia na kablu

możliwe też że kończy sie cewka zapłonowa

zmniejsz przerwy na świecach o 0.5mm i jak to cewka to bedzie jakis czas latac

Opublikowano
  • Autor
jutro jade tez sprawdzic cisnienie na cylindrach
Opublikowano
A czy gubi zapłon tylko na gazie czy nie ma różnicy,bo może puki nie przeskoczy na gaz jest ok ale w momencie przejścia na gaz zaczynać głupieć co by wskazywało na winę w sekwęncji.
Opublikowano
  • Autor
na zimnym jak odpale to na benzynie tez tak kuleje ale jest duzo lepiej na benzynie ale jak nieraz postoi dlugo to zgubi zapłon ale wymieniaja mi wtryski bo 2 puszczaly gaz i wszystkie wymienia jak na gwarancji i zobaczymy a jutro cisnienie na cylindrach mam nadzieje ze nie glowica bo padne tyle kasy juz w nie wsadzilem sondy orginal swiece to samo chlodnica orginal ciekla jak kupilem wszystkie przewody pompe termostat skrzynia automat naprawiona wsadzilem ponad 10 tys i teraz miala by dojsc glowica z jednej strony szkoda sprzedac z 2 ile mozna pakowac a nikt nie zwroci zato co zrobilem i gaz sam 4 tys
Opublikowano
  • Autor
nie kopci teraz cos tam leci ale normalne jak zimniej chyba troche a nie jakies smierdzące
Opublikowano
  • Autor
i co nikt nie pomoze podmieniłem cewki i dalej to samo cisnienie na cylindrzach sprawdzone po 12