Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mianowicie taki problem w moim bmw e46 2.0 benzyna z gazem brc 2001r

problem jest ze po podpieciu pod kompa wychodza bledy wszystkich cylindrów oraz 2 sondy lambda przed katalizatorem 1 i 2 wymienilem sondy na NGK orginał swiece ngk orginał i nadal to samo nie wiem juz co zrobic czyscilem przepustnice rano odpale bez problemu pochodzi tyroche jakby gubił obroty zachwile zacznie nimi bujac i gasnie odpale pogazuje i jest ok jade stoje na swiatłach nie raz tak zrobi na benzynie oczywiscie a na gazie gasnie albo musze przygazowac i jest ok ale nie raz znowu jest idealnie cyka az miło nie wiem za co sie zabrac mechanik teraz powiedział mi ze to głowica co wy na to

Opublikowano

Wypadanie zapłonów i błędy sond mogą być wtedy gdy lewe powietrze dostaje się do układu paliwowego. Znajomy ma to samo z 3 litrową benzyną.

Twoja pewnie na zimnym zawsze chodzi dobrze dopiero na gorącym jest problem ? trzęsie budą i to tez nie zawsze ?

Opublikowano
na zimnym odpali ok a po chwili moze juz odpasc zapłon i nawet zgasnie i na ciepłym to samo i błedów czujnika nie mam chyba ze nie zdjagnozowali ale juz wymieniłem na orginał jeden wlotowy a wylotowy na orginał ale uzywany ale juz dawno i było ok
Opublikowano
A czy gubi zapłon tylko na gazie czy nie ma różnicy,bo może puki nie przeskoczy na gaz jest ok ale w momencie przejścia na gaz zaczynać głupieć co by wskazywało na winę w sekwęncji.
Opublikowano
na zimnym jak odpale to na benzynie tez tak kuleje ale jest duzo lepiej na benzynie ale jak nieraz postoi dlugo to zgubi zapłon ale wymieniaja mi wtryski bo 2 puszczaly gaz i wszystkie wymienia jak na gwarancji i zobaczymy a jutro cisnienie na cylindrach mam nadzieje ze nie glowica bo padne tyle kasy juz w nie wsadzilem sondy orginal swiece to samo chlodnica orginal ciekla jak kupilem wszystkie przewody pompe termostat skrzynia automat naprawiona wsadzilem ponad 10 tys i teraz miala by dojsc glowica z jednej strony szkoda sprzedac z 2 ile mozna pakowac a nikt nie zwroci zato co zrobilem i gaz sam 4 tys