Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam problem z BMW e87 z 2009 roku , mianowicie podczas jazdy na desce zapalił sie abs , układ wspomagania i kilka innych kontrolek i jednoczesnie same zaczeły działać wycieraczki i nie reaguja w ogóle na menetke przy kierownicy . Wszyscy rozkładają rece nikt nie jest w stanie stwierdzic co jest przyczyną . Czy ktos ma pomysł lub spotkał sie z podobnym przypadkiem ?
Opublikowano
szkoda że nikt nie odpisuje . Mogę dodac jeszcze ze swieci sie razem ABS asc uklad kierowniczy , nie odbijają kierunkowskazy i nie działają wycieraczki
Opublikowano
Nikt nie odpisuje, bo pewnie nikt tak nie miał i nie wie co poradzić. Podpięcie pod komputer wykazuje jakieś błędy ? sprawdź może co instrukcja mówi na temat zapalonych się tych kontrolek razem. Może coś tam będzie.

.

Opublikowano

Witam !!!

Znajoma w swojej E87 miała coś podobnego związanego właśnie m.in. z wycieraczkami i w 2-óch ASO BMW nie mogli dojść o co chodzi, dopiero pewien magik od BMW w Wa-wie kumał od razu o co biega i naprawił auto. Był wymieniany jeden z modułów elektronicznych w aucie ale który to nie umiem powiedzieć. Więc proponuję iść tropem tego aby dowiedzieć się który moduł odpowiada za sterowanie tych urządzeń u Ciebie.

Pozdrawiam.

Opublikowano
No było cieżko ale problem rozwiązany . Błedy były CAN w sterownikach , a z ABS , moduł kieronicy , multifunkcja sie nie łączył . Okazało sie że przyczyną była przetarta wiązka skrzyni biegów automatycznej (zle była przymocowana) , przerwana była jedna linia CAN i z tąd ten objaw , do ABS dochodziła jedna linia CAN a druga już nie , ale zajeło mi to 3 dni i studiowanie WDS . Komputer niestety wiele nie pomógł w tym przypadku